in

Carta drepturilor UE, călcată în picioare: Guvernul britanic vrea doar 75.000 de europeni pe an

Un raport guvernamental redactat de oficialii Ministerului de Interne a răsuflat în presă, dezvăluind  că Guvernul Cameron vrea să pună un plafon de 75.000 de persoane pentru cetățenii europeni care aleg să muncească sau să se stabilească în Marea Britanie.

Documentul, publicat de Sunday Times, arată că imigraţia nelimitată din UE a afectat planurile britanicilor necalificaţi de a-și găsi locuri de muncă, a încurajat “turismul pentru beneficii sociale”, a exercitat anumite presiuni asupra serviciilor publice şi a provocat o “amplificare a tensiunilor sociale”.Potrivit The Guardian, Ministerul condus de Theresa May propune o serie de măsuri menite să reducă imigraţia, între care introducerea unui prag de 75.000 de imigranţi din interiorul Uniunii pe an şi înăsprirea criteriilor de angajare. Însă introducerea acestui prag necesită renegocierea relaţiilor britanice cu Europa, promisă de premierul David Cameron în cazul în care va fi reales în 2015.

 

Theresa May, încrucată în socoteli: Întârzie raportul imigrației din UE, pe motiv că este prea pozitiv

De asemenea, în contextul alegerilor europene din mai, un grup de parlamentari conservatori i-au scris premierului cerând un “veto britanic faţă de toată legislaţia UE actuală”. Aceștia sunt de părere că propunerea “va permite Guvernului să preia preia controlul asupra frontierelor, anularea restricţiilor UE asupra afacerilor, redobândirea controlului asupra politicii energetice şi invalidarea aplicării Cartei UE a drepturilor fundamentale”.

Pe de altă parte, ministrul laburist din umbră pentru afaceri Chuka Umunna a subliniat, într-o emisiune BBC One, importanţa stopării ocupării locurilor de muncă de către imigranţi în defavoarea britanicilor, îndemnând Guvernul să aplice în mod corect prevederile referitoare la plata unui salariu minim şi să crească de zece ori amenzile pentru angajatorii care nu îl acordă. Însă, în opinia sa, migrarea a adus o serie de beneficii Marii Britanii.

Theresa May a cerut la Bruxelles să fim tratați ca cetățeni inferiori ai UE

David Davis, fostul ministru din umbră al Internelor, a declarat că trebuie revizuite tratalele cu Uniunea Europeană prin prisma a ceea ce se va întâmpla, după 1 ianuarie, cu imigranții din România și Bulgaria.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Avertizare: infractorii români își droghează victimele și apoi le fură tot din casă

Comisia Europeană: Cameron se comportă iresponsabil și are un discurs xenofob