in

Un caz de vacă nebună în Marea Britanie, China interzice importurile de carne

Un caz de vacă nebună în Marea Britanie: China interzice importurile de carne de vită din această țară.

Răspunsul Londrei: „Produsele noastre sunt sigure”.

Un caz de vaca nebună în UK

China a interzis importurile de carne de vită din Marea Britanie de la animale cu vârsta sub 30 de luni după ce a fost găsit un caz de boală a vacii nebune în fosta țară a UE, potrivit BBC.

Encefalopatia spongiformă bovină, denumirea oficială a bolii neurologice a vacilor mai cunoscută sub numele de „vacă nebună”, a dus la o primă interdicție a importului de carne din Regatul Unit în China în anii 1990.

Marea Britanie: Porci sănătoși uciși și aruncați la gunoi din cauza lipsei de muncitori

Noua interdicție a intrat în vigoare pe 29 septembrie.


În septembrie, agenția pentru sănătatea animalelor și plantelor din Marea Britanie a declarat că un caz de vacă nebună a fost confirmat într-o fermă din Somerset.

În 2018, China și-a ridicat interdicția de două decenii asupra importurilor de carne de vită din Marea Britanie. O decizie care a venit după ani de inspecții și negocieri între Londra și Beijing.

La momentul redeschiderii comerțului, guvernul britanic a declarat că ridicarea interdicției va genera o cifră de afaceri de 250 de milioane de lire sterline pentru producătorii britanici în următorii cinci ani.

„Produsele noastre sunt sigure”

„Avem cele mai înalte niveluri de biosecuritate din lume, susținute de sisteme robuste de control”, a replicat Christine Middlemiss, numărul unu în serviciul veterinar, față de decizia de la Beijing.

„Produsele noastre sunt sigure – a adăugat el – și ar trebui să fie comercializate în continuare”.

Un semn clar de nervozitate britanică după decizia Chinei, care ar putea deschide calea pentru noi blocaje comerciale care pot fi foarte dăunătoare sectorului zootehnic britanic.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

COVID-19

Și-a pierdut mâinile și picioarele din cauza infectării cu COVID-19. Imagini greu de suportat

refugiat înjunghiat mortal

Londra: Refugiat afgan, înjunghiat mortal în fața unor copii care jucau rugby într-un parc