in

Cazurile de diabet de tip 2 la copii în Anglia și Țara Galilor au explodat pe fondul crizei de obezitate

Cazurile de diabet de tip 2 la copii în Anglia și Țara Galilor au explodat pe fondul crizei de obezitate.

Numărul de copii tratați în unitățile de diabet pediatric (PDU) din Anglia și Țara Galilor a crescut cu peste 50%, pe fondul unei „furtuni perfecte” de creștere a nivelului de obezitate și a crizei legate de costul vieții, au declarat liderii din domeniul sănătății, citați de The Guardian.

Diabetes UK a declarat că nivelurile alarmante de obezitate în rândul copiilor au dus la o „creștere îngrijorătoare” a numărului de copii diagnosticați cu diabet de tip 2 și ar putea duce la alte probleme în anii următori.

Studiu: Locuitorii care trăiesc în zone aglomerate sunt mai activi social și mai puțin obezi

Cazurile de diabet de tip 2 la copii în Anglia și Țara Galilor

Datele de la NHS Digital arată că aproape unul din șapte copii începe școala primară obez – o creștere de aproape 50% în doar un an. Mai mult de un sfert dintre ei sunt obezi până la terminarea școlii primare.

Nivelurile ridicate de obezitate combinate cu presiunea asupra finanțelor personale creează o „furtună perfectă care riscă să dăuneze ireversibil sănătății tinerilor”, a declarat Diabetes UK. Aceasta a acuzat guvernul că „îi dezamăgește pe copiii noștri” și a cerut o acțiune concertată pentru combaterea obezității.


Aceasta vine după decizia guvernului de a amâna măsurile de reducere a alimentației nesănătoase, slăbind strategia sa împotriva obezității prin amânarea cu un an a interzicerii ofertelor de tip „cumpărați unul, primiți unul gratis” pentru alimentele bogate în grăsimi, sare și zahăr.

Cererea de îngrijire pentru copiii cu diabet de tip 2 în unitățile de diabet pediatric din Anglia și Țara Galilor a crescut cu peste 50% în ultimii cinci ani, potrivit analizei Diabetes UK. Un total de 973 de copii cu diabet de tip 2 au fost tratați în PDU-uri în 2020-21, în creștere de la 621 în 2015-16.

/Statisticile anterioare au arătat că, numai în Anglia, aproximativ 1 600 de copii au fost diagnosticați cu diabet de tip 2.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un zbor easyJet a aterizat de urgență, după ce căpitanului i s-a făcut rău din senin

public piscine

Aproape 80% dintre piscinele din Marea Britanie ar putea fi închise. ”Preconizăm un declin uriaș”