in

”Stați acasă dacă nu vă simțiți bine”, spun experții, pe măsură ce cazurile de gripă și Covid cresc în Anglia

Gripa și Covidul sunt în creștere în Anglia, experții subliniind importanța vaccinării și avertizând că persoanele care nu se simt bine ar trebui să rămână acasă, în loc să se amestece cu ceilalți în perioada sărbătorilor.

Cifrele vin în contextul în care cazurile de scarlatină și infecții cu streptococul A continuă să crească, scrie The Guardian.

Au existat 27 486 de notificări de scarlatină între 12 septembrie și 18 decembrie, comparativ cu 3 287 în același moment al anului în 2017-2018 – ultimul sezon comparabil. Cu toate acestea, în 2017/18, creșterea a avut loc mai târziu, cu un total de 30.768 de notificări pe parcursul anului.

Citiți și: O femeie din Țara Galilor a recunoscut uciderea prin imprudență a fiicei sale de 16 ani, permițându-i să devină obeză

Cazurile de gripă și Covid cresc în Anglia

Agenția britanică de securitate sanitară (UKHSA) a adăugat că, deși infecțiile invazive cu streptococul A rămân rare, în Anglia s-au înregistrat în total 94 de decese, dintre care 21 de copii.

Dr. Colin Brown, director adjunct la UKHSA, a încercat să îi liniștească pe părinți. “Înțeleg cum această creștere mare a scarlatinei și a “streptococului” poate fi îngrijorătoare pentru părinți, însă afecțiunea poate fi tratată cu ușurință cu antibiotice și este foarte rar ca un copil să ajungă să se îmbolnăvească mai grav”, a spus el, adăugând că părinții ar trebui să viziteze NHS.UK, să contacteze 111 online sau cabinetul medicului lor de familie dacă copilul lor are simptome, astfel încât să poată fi evaluat pentru tratament.

Dr. Mary Ramsay, directorul de programe de sănătate publică de la UKHSA, a remarcat o legătură între amestecul în interior și creșterea numărului de cazuri și de internări în spital pentru gripă și Covid.

“Atât Covidul, cât și gripa pot provoca boli grave sau chiar moartea celor mai vulnerabili din comunitățile noastre, așa că este de asemenea important să evitați contactul cu alte persoane dacă nu vă simțiți bine, pentru a contribui la oprirea răspândirii infecțiilor în perioada Crăciunului și a Anului Nou”, a spus ea.

Rate de internare mari

Potrivit UKHSA, ratele generale de internare în spital pentru Covid a atins 9,56 la 100.000 în săptămâna care a început la 12 decembrie, în creștere de la 6,61 la 100.000 în săptămâna precedentă, cifra ajungând la 15,21 la 100.000, în sud-vestul Angliei.

Între timp, atât ratele de internare în spital, cât și cele de terapie intensivă pentru gripă au crescut, rata săptămânală de internare în spital ajungând la 8,27 la 100.000 în săptămâna care a început la 12 decembrie, față de 6,80 la 100.000 în săptămâna precedentă.

“Serviciile NHS se află deja sub presiune, așa că este mai important ca niciodată să vă protejați cu vaccinul antigripal și să contribuiți la evitarea spitalizării”, a spus ea, adăugând că purtarea unei acoperitoare pentru față, spălarea mâinilor și o bună ventilație pot contribui la împiedicarea răspândirii infecțiilor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 5]

Tânăr de 16 ani înjunghiat mortal în centrul Londrei, după o „ambuscadă”. Un alt elev în stare gravă

passport gates

Șase dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Marea Britanie pot fi afectate masiv de greva personalului Forțelor de Frontieră