Menu
in

Cele mai frecvente amenzi de circulație din Marea Britanie, iată ce riscați cel mai mult și cât se plătesc

Cele mai frecvente amenzi de circulație din Marea Britanie. Fie că vă grăbiți la o întâlnire, fie că încercați să evitați traficul din orele de vârf sau nu acordați atenția cuvenită drumului pe care conduceți, viteza este de departe cea mai frecventă infracțiune de conducere pe drumurile din Marea Britanie, potrivit RAC. Dacă sunteți prins, puteți fi amendat cu 100 de lire sterline și puteți primi trei puncte de penalizare pe permisul de conducere.
>>> Acest aeroport din Marea Britanie anulează limita de 100 ml de lichide în bagajul de mână

Utilizarea telefonului mobil la volan

Condusul în timp ce conduceți în timp ce vă distrageți atenția de la telefonul mobil este un lucru pe care poliția l-a luat din ce în ce mai în serios în ultimii ani. Pentru această infracțiune, pedeapsa ar putea include o amendă de 200 de lire sterline pe marginea drumului și șase puncte de penalizare. De asemenea, cazul ar putea ajunge în instanță și ar putea duce la o interdicție de conducere sau la o amendă mare de până la 1.000 de lire sterline.

Conducerea sub influența drogurilor

Poliția este din ce în ce mai atentă la cei care conduc sub influența altor droguri, legale sau nu, care pot afecta capacitatea de conducere a unei persoane. Există, de asemenea, teste pe marginea drumului pe care le pot efectua dacă cineva este oprit.

Drogurile includ varietăți ilegale, cum ar fi cocaina sau canabisul. Cu toate acestea, există numeroase medicamente eliberate pe bază de rețetă care pot, de asemenea, să facă pe cineva inapt pentru a conduce.

Pedepsele pentru conducerea sub influența drogurilor includ o amendă nelimitată, o pedeapsă de șase luni de închisoare și interzicerea dreptului de a conduce pentru cel puțin un an. RAC avertizează, de asemenea, că “la fel ca și în cazul conducerii sub influența alcoolului, veți obține un cazier judiciar și ați putea avea probleme în obținerea unei asigurări auto în viitor sau în căutarea unui loc de muncă”.

Conducerea fără asigurare

Este o infracțiune să conduci un autovehicul pe un drum public fără o asigurare valabilă. Camerele ANPR (recunoașterea automată a plăcuțelor de înmatriculare) ale poliției pot detecta mașinile fără asigurare. Șoferii pot primi o amendă de 300 de lire sterline pe loc și pot primi șase puncte de penalizare pe permisul de conducere.

De asemenea, mașina poate fi confiscată de poliție. Și, dacă cazul ajunge în instanță, contravenienții pot primi o interdicție de conducere, precum și o amendă nelimitată.

Conducerea fără ITP

Fiecare vehicul care circulă pe șosea trebuie să aibă un ITP valabil pentru a demonstra că este în stare de funcționare, testele fiind efectuate o dată pe an. Sistemele ANPR ale poliției pot, de asemenea, să semnaleze un vehicul care nu are ITP. Aceasta înseamnă că, cu cât obțineți mai repede un certificat MOT valabil, cu atât mai bine evitați să fiți tras pe dreapta de polițiști.

În cele mai multe cazuri, șoferii vor primi o amendă rutieră de 100 de lire sterline pentru această infracțiune – fără puncte de penalizare pe permis. Totuși, cazurile pot ajunge în instanță, unde se pot da amenzi de până la 1.000 de lire sterline.

Cu toate acestea, dacă se consideră că un vehicul nu este în stare să circule, pedeapsa va fi mai drastică. În acest caz, contravenienții riscă o amendă de 100 de lire sterline și trei puncte de penalizare pentru fiecare abatere.

sursa: chroniclelive.co.uk/

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 4.3]
Exit mobile version