in

Concluzie șocantă după incendiul de la Grenfell Tower. Mii de oameni locuiesc în blocuri izolate cu materiale inflamabileTragedia de la Grenfell Tower, din centrul Londrei, s-ar putea repeta. Mii de oameni din Marea Britanie sunt în pericol după ce s-a descoperit că locuiesc în blocuri izolate cu materiale similare celor folosite la blocul mistuit de flăcări.

Incendiul a pornit de la o combină frigorifică, marca Hotpoint, a anunțat poliţia londoneză. Ancheta este însă complexă și se au în vedere mai multe infracțiuni, inclusiv cea de omor din culpă.

Ancheta relevă detalii șocante legate de modul în care a fost reabilitat turnul, care a ars ca o torță. Izolația și panourile folosite pe învelișul exterior al clădirii cu 24 de etaje au picat toate testele de siguranță făcute după incendiu.

79 de oameni și-au pierdut viața, iar politia se așteaptă ca numărul să crească, iar unele victime să nu poată fi identificate. Căutările vor dura luni de zile, estimează autoritățile.

S-a dispus și o examinare tehnică amănunțită a modelului de combină frigorifică Hotpoint, fabricat în perioada 2006-2009, de la care ar fi pornit totul.

Deocamdată, cei care dețin astfel de aparate nu au fost sfătuiți să le scoată din priză. La anchetă participă și compania-mamă, Whirpool, care deține brandul Hotpoint în Europa și Asia, precizează Reuters.

Mii de oameni sunt în pericol după ce s-a aflat că 11 blocuri turn din Marea Britanie sunt izolate cu materiale inflamabile, similare celor folosite la Grenfell Tower. Se fac teste pentru sute de locuințe sociale administrate de consilii locale, care ar avea același tip de izolație.

Premierul Theresa May a alocat fonduri substanțiale pentru victimele incendiului și a promis că nicio piatră nu va rămâne neîntoarsă în timpul anchetei.

Sursa: TVR

Londra. Bilanțul tragediei de la Grenfell Tower a ajuns la 79 de morți

12 persoane au murit în incendiul din centrul Londrei. O femeie și-a pierdut doi copii

 
Companiile aeriene din UK, avertizate să își schimbe sediul dacă mai doresc zboruri în interiorul UE după Brexit

Românii emigrează în masă. Jumătate din salariații unei fabrici din Rădăuți au plecat să muncească în străinătate