Menu
in

Condamnată la închisoare în Marea Britanie pentru că și-a provocat un avort

O tânără, de 21 de ani, din Irlanda de nord, a primit trei luni de închisoare cu suspendare pentru că a făcut un avort, informează The Independent.

 

Femeia a recunoscut în fața Curții Regale de Justiție din Belfast că a luat pastile cumpărate de pe Internet pentru a-și provoca întreruperea de sarcină.

Tânăra a fost denunțată la Poliție de colegii săi de apartament după ce aceștia au găsit rămășițele fătului în coșul de gunoi.

Avocata femeii condamnate a spus că pastilele au fost cumpărate la recomandarea unei clinici din Anglia și a ținut să sublinieze că sentința evidențiază diferențele dintre legislația Irlandei de Nord și cea din restul Marii Britanii.

Reglementările privind avortul au fost stabilite în Marea Britanie printr-o lege în anul 1967. Aceasta nu a fost însă niciodată aplicată în Irlanda de Nord.

În Irlanda de Nord avorturile sunt legale doar atunci când viața sau sănătatea mentala a mamei sunt în pericol. Multe femei sunt obligate să meargă în Anglia pentru o intervenție de acest gen.

Directorul filialei Amnesty International din Irlanda de Nord, Patrick Corrigan, a declarat, după condamnare, că guvernul din Irlanda de Nord “încalcă drepturile omului” și că legea nu ar trebui să trateze o femeie care are nevoie de un avort ca pe o criminală.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version