in

Conservatorii pro-Brexit, pregătiți să saboteze Parlamentul European. „Vom fi Calul Troian”


Deputații britanici pro-Brexit vor să ajungă în Parlamentul European, în cazul în care acestea vor avea loc în luna mai în Marea Britanie, cu scopul de a sabota din interior activitatea instituției.

Imaginea, evocată de deputatul conservator Mark Francois, se referă la stratagema de război a lui Ulise în timpul asediului de către greci a cetății Troia.

Acesta a reușit să cucerească Troia după ce a pătruns, împreună cu alți războinici, ascunși într-un cal mare din lemn, adus drept cadou troienilor, transmite agerpres.ro

„Dacă rămânem în UE împotriva voinței noastre, democratic vorbind, pentru că unii din UE speră că ne vom răzgândi… Ei vor regreta”, a declarat marți Mark Francois într-o conferință a susținătorilor Brexit, la Londra, la aproape trei ani după referendumul din iunie 2016 când s-a decis soarta Regatului Unit în Uniunea Europeană.

„Vom deveni calul troian în cadrul UE și vom face să eșueze tentativele lor de a continua un proiect federalist” pentru Uniune, a avertizat Mark Francois, în timp ce liderii europeni examinează o cerere britanică de amânare a Brexit până pe 30 iunie.

Termenul, cerut de premierul Theresa May după ce planul de ieşire din UE încheiat de ea cu Bruxellesul a fost respins de trei ori de parlamentul de la Londra, implică faptul ca Marea Britanie să participe la alegerile europene din 23 mai. Aceasta, chiar dacă guvernul britanic susține că doreşte să părăsească UE cu un acord înainte de 22 mai, ceea ce i-ar permite să anuleze respectivul scrutin.

Dar, potrivit lui Mark Francois, Cei 27 „trebuie să țină cont de toate aceste adevăruri deranjante” înainte de a lua o decizie privind amânarea, a avertizat el.
Marea Britanie este din nou amenințată cu excluderea din UE

Ambasadorul Dan Mihalache: „Românilor nu li se face o favoare pentru că lucrează sau studiază în Marea Britanie”