in

Conservele cu carne de cal sunt produse de Scandia. Premierul Ponta îndeamnă la calm

Compania Scandia Food, unul dintre cei mai mari producători de conserve din România, a recunoscut că este producătorul conservelor retrase din Marea Britanie pe motiv că ar fi conţinut ADN de carne de cal.Compania subliniază că este vorba de urme de ADN de carne de cal, şi nu de carne de cal propriu-zisă. Compania explică situaţia printr-o eroare în procesul de tranşare şi transportare a materiei prime, când ar fi fost posibil un contact accidental cu ADN cabalin, “cel mai probabil pe traseul de producţie de la furnizorul de materie primă, până la momentul ambalării”.

Scandia Food mai subliniază că retragerea nu a avut loc din cauza unui pericol alimentar, ci este o consecinţă a unei etichetări neconforme. Întreg lotul a fost retras de la comercializare de pe piaţa britanică. Potrivit companiei, responsabilitatea aparţine furnizorilor de cărnuri, iar incidentul nu are nicio legătură cu Scandia.

În momentul recepţiei efectuate de Scandia Food pentru materia primă din lotul respectiv, aceasta a fost însoţită de acte doveditoare în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Ponta: “Să nu împuşcăm singuri în picior”

Premierul României, Victor Ponta, a comentat această situaţie. “Fac un apel la presa română să nu împuşcăm singuri în picior. Avem un talent extraordinar să ţipăm în România, noi, ceva ce nu este confirmat în Marea Britanie. Din câte ştiu, compania Scandia este o companie care a făcut investiţii importante în tehnologie. Începem şi omorâm firmele româneşti doar ca să facem o ştire la televizor? Aici chiar fac un apel la responsabilitatea tuturor”, a spus premierul.

 

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Petiția împotriva românilor are deja 12.000 de susținători

Poliția a dezvăluit identitatea româncei ucisă în Ilford