in

Cartierul din Londra unde trăiesc mulți români interzice mașinile pe 75% din străzi

Consiliul va interzice circulație pe 75% din străzi

Acest consiliu local din Londra va interzice circulația majorității mașinilor pe 75% din străzile sale, pentru a „combate poluarea”. Consiliul Hackney a aprobat planuri pentru încă șase zone cu trafic redus (LTN). Cartierul din estul Londrei, unde locuiesc mulți români, are deja cel mai mare număr de LTN-uri din capitală.

Mașinile cu volan pe dreapta, interzise în România

Consiliul va interzice circulație pe 75% din străzi

Un consiliu condus de muncitori urmează să interzică majoritatea vehiculelor pe 75% din drumurile sale, pe măsură ce își extinde rețeaua de cartiere cu trafic redus.

Consiliul Hackney a aprobat planurile de a introduce încă șase scheme controversate în următorii trei ani.

Cartierul din estul Londrei are deja cel mai mare număr de LTN-uri (low traffic neighbourhood) din capitală, în total 19, și cu jumătate din drumuri restricționate de filtrele de trafic.

Planurile vor fi extinse la trei sferturi din străzile sale.

Planul său de implementare local de trei ani este conceput pentru a aborda traficul și poluarea și va vedea zona cu cel mai mare număr de restricții pentru vehicule, cu cele mai multe locuri de parcare pentru biciclete și încărcătoare publice pentru vehicule electrice din Londra, scrie Daily Mail.

Centralele pe gaz, INTERZISE în Marea Britanie

Cel mai ambițios plan din Londra

Guvernul s-a angajat să construiască 300.000 de puncte de încărcare pentru vehicule electrice până în 2030

Dar obiectivul nu va fi atins. Cifrele Departamentului pentru Transport arată că mai puțin de 9.000 de dispozitive publice de încărcare au fost instalate în ultimul an – doar o creștere cu 31% față de anul precedent.

Consiliul va interzice circulație pe 75% din străzi – Primarul din Hackney, Philip Glanville, a declarat: „Acesta este cel mai ambițios plan din Londra, dacă nu cel mai ambițios din țară, bazându-se pe un istoric incredibil în acest cartier”.

Noile LTN-uri vor fi introduse din acest an până în 2025/26. În zonele din Hackney care sunt deja LTN-uri, doar bicicliștii, vehiculele de urgență și camioanele pentru deșeuri au voie să treacă. Șoferii cu dizabilități care dețin insigne albastre au voie să circule prin unele bariere de trafic.

LTN-urile au fost introduse de Guvern pentru a încuraja o mișcare pe termen lung către mai mult ciclism și mersul pe jos. În Marea Britanie, peste 300 au fost instalate în ultimii doi ani sau sunt în curs de dezvoltare.

Se folosesc camere și bariere fizice, cum ar fi jardinierele mari din lemn, pentru a împiedica accesul vehiculelor pe drumurile rezidențiale mai mici.

„Nu există nicio justificare”

Consiliul va interzice circulație pe 75% din străzi – Dar criticii spun că LTN-urile doar filtrează traficul în zonele învecinate de pe străzile mai bogate. Grupul de rezidenți Hackney Together a spus: „Nu există nicio justificare pentru drumuri mai sigure și mai silențioase pentru unii pe cheltuiala altora”. 

În timp ce primarul Londrei, Sadiq Khan, a fost pionier al LTN-urilor în capitală, acestea au fost introduse și în orașe precum Oxford, Bristol și Manchester. Multe consilii le-au adus în timpul pandemiei, apoi au decis să le facă permanente.

De la introducerea lor, LTN-urile au ajutat consiliile locale din întreaga țară să genereze până la 100 de milioane de lire sterline din amenzi aplicate șoferilor, potrivit analizei grupului de campanie TaxPayers’ Alliance.

Howard Cox, de la grupul de campanie FairFuelUK, a declarat: „Aceasta este o politică oportunistă, care va paraliza străzile comerciale principale și vor pune afacerile la zid”.

Mașinile de înghețată, interzise în Londra

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Apelul oamenilor afaceri Marea Britanie

Apelul oamenilor de afaceri din Marea Britanie: ”Mai multe limbi străine în universități”

Inflația prețurilor din supermarketurile din Marea Britanie atinge un nivel record, iată cu cât plătești mai mult pe an