in ,

Coronavirus: Guvernul britanic pune la bătaie 330 de miliarde de lire sterline pentru a ajuta afacerile afectate de criză

Ministrul de Finanțe britanic, Rishi Sunak, promite „un pachet fără precedent” de 330 miliarde de lire sterline pentru a ajuta afacerile să treacă de criza coronavirusului.

El a afirmat că „niciodată pe timp de pace nu ne-am confruntat cu o luptă economică ca aceasta”.

Sunak a mai spus că extinde scutirea de taxa de afaceri la toate întreprinderile din sectorul ospitalier și va finanța subvenții de până la 25.000 lire sterline pentru întreprinderile mai mici.

În cadrul unei conferințe de presă, cancelarul a anunțat, de asemenea, că proprietarii de case vor primi o „vacanță ipotecară de trei luni” dacă întâmpină dificultăți din cauza epidemiei de coronavirus.

330 de miliarde de lire sterline este echivalent cu 15% din PIB-ul Marii Britanii.

„Asta înseamnă că orice afacere care are nevoie de acces la numerar pentru a-și plăti chiria, salariile, furnizorii sau stocul de cumpărare vor putea accesa un împrumut sau un credit garantat de Guvern, în condiții atractive”, a precizat Sunak.


Marea Britanie: Muncitorii străini vor plăti 624 de lire sterline pe an pentru a beneficia de serviciile de sănătate

Ministrul de Finanțe Sajid Javid și-a dat demisia din cabinetul Boris Johnson și a fost deja înlocuit

„Și dacă cererea este mai mare decât suma inițială de 330 de miliarde de lire pe care o punem la dispoziție astăzi, voi merge mai departe și voi oferi atât cât este necesar”, a mai declarat ministrul de Finanțe.

Boris Johnson a spus că Guvernul va face „tot ce trebuie” pentru a sprijini economia.

„Trebuie să acționăm ca un guvern de război și să facem tot ce trebuie pentru a sprijini economia noastră”, a spus Johnson într-o conferință de presă.

„Susținem milioane de afaceri și zeci de milioane de familii și persoane fizice în lunile următoare. Guvernul trebuie și va acționa de urgență”, a mai declarat premierul.

Sunak a explicat că ajutorul financiar va fi furnizat prin două scheme principale.

Pentru a sprijini împrumuturile pentru întreprinderile mici și mijlocii, sistemul de împrumut va fi extins pentru a asigura „5 milioane de lire sterline fără dobândă pentru primele șase luni”.

„Ambele scheme vor fi disponibile până la începutul săptămânii viitoare”, a adăugat el.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Coronavirus în UK: Numărul deceselor a ajuns la 71, iar numărul celor infectați este aproape de 2.000

Marea Britanie: Tesco închide magazinele 24h pentru reaprovizionare