in ,

Coronavirus în Marea Britanie: Poliția va putea aresta persoanele infectate care nu respectă carantina, potrivit noii legislații

Guvernul a publicat legislația de urgență ce permite poliției și ofițerilor pentru imigrație să rețină temporar persoanele infectate cu coronavirus.

Matt Hancock, ministrul Sănătății, a dezvăluit faptul că poliția va avea puteri sporite pentru a amplifica răspunsul Marii Britanii la focarul de coronavirus, inclusiv de a aresta și reține pe cei care ar putea fi un risc pentru sănătatea publică.

Proiectul de lege de urgență pentru coronavirus, care va fi dezbătut, miercuri, în Camera Comunelor, permite, de asemenea, miniștrilor să închidă punctele de trecere în cazul lipsei de personal la frontieră și le acordă competențe pentru a interzice adunările în masă și a închide școlile.

Coronavirus în UK: Numărul deceselor a ajuns la 71, iar numărul celor infectați este aproape de 2.000

Guvernul britanic, ultimele informații: Menținerea numărului deceselor sub 20.000 este un rezultat bun

Audierile prin telefon sau video vor fi utilizate mai frecvent la instanțele de judecată, pentru a permite oamenilor să se izoleze și să limiteze contactele în cadrul unor proceduri, scrie The Independent.

Pentru a ușura presiunea asupra serviciului de sănătate, personalul medical pensionat și lucrătorii de asistență socială vor putea reveni la locul de muncă temporar și va fi creat un nou fond de compensare pentru ca voluntarii să ia concedii de urgență plătite de la locul de muncă pentru a ajuta în spitale și alte facilități.

„Noile măsuri pe care le vom introduce în Legea pentru combaterea coronavirusului de săptămâna aceasta vor fi utilizate doar atunci când va fi absolut necesar și trebuie să fie cronometrate pentru a le maximiza eficacitatea, dar, în mod crucial, oferă guvernului puterile de care are nevoie pentru a proteja viețile oamenilor”, a mai declarat ministrul Sănătății.


Pachetul are o clauză pentru o limită de funcționare de doi ani – în speranța că situația de urgență se va încheia – iar măsurile pot fi pornite și oprite, în funcție de avizul experților medicali.

Legea va trece prin cele două camere ale parlamentului britanic până la sfârșitul lunii.

Un purtător de cuvânt al Consiliului Directorilor Poliției Naționale a declarat: „Polițiștii vor folosi aceste măsuri doar atunci când va fi necesar și proporțional pentru a face acest lucru.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Copil de nouă luni, infectat cu coronavirus. Mama: „Prima dată când ni s-a spus am râs, nu am crezut”

Mirel Palada, derapaj fără precedent: „Diasporezii au dat m*** ţării. Înghițiți repede, că mai vine un rînd de m***. Cu coronavirus.”