in

Coronavirus șoc: Marea Britanie se va confruntă cu PATRU valuri mortale de Covid-19, avertizează un medic primar de la NHS

Marea Britanie s-ar putea confrunta cu patru valuri mortale de infecții cu coronavirus, a avertizat un medic primar NHS.

Shabi Ahmad, un chirurg consultant în urologie la Sandwell Hospital din West Bromwich, a avertizat că este inevitabil ca Marea Britanie să vadă al doilea, al treilea și chiar un al patrulea vârf în cazurile de COVID-19.

Avertismentul vine în condițiile în care Boris Johnson a luat decizia de a deschide sâmbătă pub-uri, restaurante și coafoare.

Scenele șocante au fost văzute în toată țara și, în special, la Londra, de adunări de masă și o lipsă distinctă de distanțare socială, majoritatea participanților fără mască.

Dr Ahmad a declarat, pentru Daily Express:Va exista un al doilea val, și un al treilea val și un al patrulea. Virusul nu este ceva care va pleca. Sperăm doar că acest lucru să nu se traducă în condiții grave, inclusiv internări în spital, internări în terapie intensivă, cum am avut în martie. Virusul va continua să circule prin diferite modalități și mijloace, trebuie doar să învățăm să ne protejăm.”

În Marea Britanie, peste 44.000 de oameni au murit după testarea pozitivă pentru COVID-19 – a cincea cea mai mare cifră din lume. Un fost consilier științific al Guvernului, citat de Daily Express, a declarat că este posibil să existe încă peste 27.000 de morți de acum până în aprilie 2021.

Situația se poate prăbuși din nou. Marea Britanie va fi lovită de „focare mari” de coronavirus în câteva săptămâni, dacă oamenii vor continua să ignore regulile de distanțare socială, așa cum s-a întâmplat la Soho în weekend, a avertizat un expert de sănătate.

Dr. David Nabarro, trimis special al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Covid-19, a subliniat, îtr=o declarație pentru Sky News, că tineriiă, deși s-ar putea să nu se îmbolnăvească grav de boală, ar putea ajunge să ucidă alte persoane prin transmiterea virusului.

El a înțeles că „toată lumea trebuie să se distreze” și că „oamenii au fost într-adevăr frustrați de faptul că nu au reușit să iasă. Dar luăm lucrurile în ușor, vor apărea niște focare mari (în următoarele săptămâni). Acest lucru ne va aminti destul de repede că va trebui să fim mai atenți.”

Dr. Nabarro, director la Institutul de Inovare Mondială a Sănătății de la Imperial College London, a declarat că „cererea sa absolută” este ca oamenii să „rămână precauți și să o ia în serios”.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC
A plecat din Oradea şi a ajuns să aibă grijă de look-ul mai multor vedete din UK: «La început mi-am câştigat traiul ca bonă»

Londra: Moarte misterioasă la un hotel din Greenwich. O femeie a fost înjunghiată, iar un bărbat a căzut în gol