Menu
in ,

Coronavirusul ar fi infectat deja jumătate din populația Marii Britanii, arată un studiu al Universității Oxford

Coronavirusul ucigaș ar putea să fi infectat deja mai mulți oameni în Marea Britanie decât a fost estimat – cel mai probabil jumătate din populație – se arată într-o simulare realizată de cercetătorii Universității Oxford, publicată de Financial Times.

Dacă rezultatele se vor confirma, înseamnă că un caz dintr-o mie ajunge  la o formă gravă care necesită spitalizare, a declarat Sunetra Gupta, profesor epidemiolog, cel care care a condus echipa de cercetători.

Însă cei mai mulți dezvoltă forme foarte ușoare sau nu prezintă simptome deloc.

„Trebuie să începem de îndată teste pe scară largă pentru a evalua în ce stadiu al epidemiei ne aflăm acum”, a declarat el.

Boris Johnson: „Putem scăpa de coronavirus în trei luni dacă respectăm reguli stricte”

Coronavirus în UK – ce este imunitatea de grup? Cum poate stopa răspândirea COVID-19?

Simularea realizată de Oxford’s Evolutionary Ecology of Infectious Disease Group arată că virusul ar fi ajuns în Marea Britanie cel târziu la mijlocul lunii ianuarie.

Ca multe alte infecții, s-ar fi răspândit nedetectat mai bine de o lună, înainte de transmiterea comunitară în interiorul țării, unde oficial a fost înregistrat primul caz la sfârșitul lunii februarie.

Studiul prezintă o perspectivă foarte diferită asupra epidemiei față de simularea realizată de Imperial College London, cea care a influențat masiv politica guvernului.

Dacă simularea s-ar dovedi corectă, măsurile de distanțare socială vor reduce numărul persoanelor care vor face forme grave de boală și ar diminua presiunea pe sistemul de sănătate în  perioada de vârf a epidemiei.

Studiul Oxford pornește de la la cazuri și decese raportate în Marea Britanie și Italia. Cercetătorii au realizat astfel ceea ce ei cred că ar fi cea mai plauzibilă simulare a comportamentului virusului.

Cercetarea aduce din nou în atenție teoria „imunizării colective”, bazată pe ideea că răspândirea virusului se va opri atunci când un număr suficient de persoane vor devenit rezistente, dat fiind că deja sunt infectate.

Studiul arată astfel că populația ar fi obținut deja suficientă „imunitate” în urma răspândirii virusului în ultimele două luni. Dacă rezultatele vor fi confirmate în urma testelor, atunci restricțiile în vigoare ar putea fi ridicate mai devreme decât s-a estimat.

Deși unii experți au pus la îndoială capacitatea auto-imunizării de a lupta cu virusului, profesorul Gupta susține că rezultatele cercetării o fac să creadă că populația ar putea dezvolta imunitate colectivă împotriva virusului.

Pentru a obține dovezile necesare, grupul de cercetători de la Oxford lucrează împreună cu universitățile din Cambridge și Kent pentru a începe testarea masivă cât mai rapid posibil.  Ei speră să înceapă testările în cursul acestei săptămâni și să obțină primele rezultate în câteva zile.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version