in

Studiu la Oxford: Infecția cu coronavirus poate micșora creierul

Covid poate micșora creierul: Consecințele unei infecții cu coronavirus – indiferent de severitatea cursului – devin din ce în ce mai evidente pe măsură ce cercetările progresează și pe baza diferitelor studii.

Studiile au arătat acum că boala Covid-19 poate duce și la contracția creierului – cu un prognostic care în prezent este încă neclar.

Covid poate micșora creierul

Covid poate micșora creierul

Mai exact, o boală cu coronavirus poate reduce materia cenușie din creier, afectând zonele care sunt responsabile de controlul memoriei și emoțiilor. Regiunile care controlează simțul mirosului pot fi, de asemenea, deteriorate. Acesta este rezultatul unui studiu al Universității din Oxford, care a fost publicat luni în jurnalul „Nature”.

Studiul a examinat modificările creierului la 785 de subiecți cu vârsta cuprinsă între 51 și 81 de ani – într-un moment în care varianta alfa era încă dominantă în Marea Britanie.

Creierele participanților la studiu au fost scanate de două ori. Printre aceștia s-au numărat 401 de persoane care s-au îmbolnăvit de Covid-19 între cele două scanări. A doua scanare a avut loc în medie la 141 de zile după prima scanare.

Covidul a avut un impact uriaș asupra IQ-ului poporului britanic. Studiul cu rezultate uimitoare

Anomalii constatate la creier

Severitatea bolii a jucat aparent un rol foarte minor, deoarece astfel de efecte au fost întâlnite și la cei afectați care nu au trebuit să fie tratați în spitale.

„Există dovezi puternice ale anomaliilor legate de creier în Covid-19”, au explicat cercetătorii. Chiar și în cazurile ușoare, participanții la studiu au arătat o deteriorare a funcțiilor creierului responsabile de concentrare și organizare.

În medie, dimensiunea creierului s-a micșorat între 0,2 și 2 la sută.

Dacă daunele sunt parțial reversibile sau pot fi anulate, sau dacă vor persista pe termen lung, trebuie cercetat în continuare, se spune. Deoarece cercetarea a fost făcută atunci când varianta alfa era răspândită în Marea Britanie, este puțin probabil să includă persoane infectate cu varianta delta.

Cercetătorii au lăsat deschisă chestiunea legată de influența vaccinării corona. Cu toate acestea, autoritatea sanitară britanică a declarat luna trecută că o evaluare a 15 studii a arătat că persoanele vaccinate suferă de Long Covid doar la jumătate față de persoanele nevaccinate.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Abramovici riscă să fie sancționat de guvernul britanic ÎNAINTE să vândă Chelsea

Abramovici riscă să fie sancționat de guvernul britanic ÎNAINTE să vândă Chelsea

Docherii din Marea Britanie refuză să descarce petrol și gaze rusești. „Sunt PĂTATE DE SÂNGE”

Docherii din Marea Britanie refuză să descarce petrol și gaze rusești. „Sunt PĂTATE DE SÂNGE”