in

Se scumpește transportul public la Londra: Cea mai mare creștere a tarifelor TfL din toate timpurile

Cresc tarifele la transportul public din Londra – Tarifele de metrou, autobuz, Overground, Elizabeth, DLR și tramvai din Londra vor crește în medie cu 5,9% începând cu 5 martie, a anunțat primarul Sadiq Khan în această dimineață (miercuri, 18 ianuarie). Vorbind cu MyLondon, primarul a spus că nu a putut face nimic, a avut „mâinile legate” la spate de guvernul conservator de la Westminster. Pentru biletele de la metrou din zona 1 va fi cea mai mare creștere din toate timpurile.

Coșmarul scumpirilor, bătrânii din Marea Britanie au de ales între FOAME și FRIG

Cresc tarifele la transportul public din Londra

Pentru zona 1, prețurile cresc de la 1,65 lire sterline la 1,75 lire sterline pentru autobuze și tramvaie, iar plafonul tarifelor la metrou pentru zonele 1-6 TfL pentru Contactless și Oyster va fi de 14,90 lire sterline pe zi și 74,50 lire sterline săptămânal. Plafonul zilnic pentru autobuze și tramvai va depăși pentru prima dată peste 5 lire sterline, în ciuda solicitărilor adresate primarului de a scuti autobuzele, care sunt folosite de cei mai puțin înstăriți londonezi, de la creștere.

Cea mai mare creștere, în Zona 1

Dar cea mai mare creștere va fi pentru tarifele de metrou pentru călătoriile efectuate în întregime în Zona 1. Acestea vor avea aceeași sumă ca tarifele National Rail, de la 2,50 lire sterline la 2,80 lire sterline, Primăria susținând că acest lucru va ajuta la menținerea tarifelor Outer London cât mai scăzute posibil. În plus, pensionarii nu își vor putea folosi biletul gratuit înainte de ora 9 dimineața în zilele lucrătoare în mod permanent începând de astăzi.

Vești bune pentru cei peste 60 de ani

Vestea bună pentru pasageri este că primarul a decis să păstreze concesiunile (scheme de tarif redus) pentru cei cu vârsta cuprinsă între 60 de ani și vârsta de pensie de stat din Anglia. Guvernul semnalase anterior că acest beneficiu ar trebui eliminat, deoarece restul Angliei, în afara Londrei, nu îl are.

Sadiq: „Am mâinile legate”

Primarul a explicat: „Am înghețat tarifele TfL timp de cinci ani din 2016 pentru a face transportul mai accesibil pentru milioane de londonezi. Dar mâinile mele au fost legate de pandemie de condițiile stricte stabilite de guvern în recentul acord de finanțare de urgență pentru TfL, ceea ce înseamnă că tarifele trebuie să crească în Londra cu aceeași sumă ca și tarifele National Rail – 5,9 la sută.”

„Acesta este un moment dificil pentru orașul nostru, cu un guvern care nu finanțează pe deplin serviciile noastre publice, dar sunt hotărât să intensificăm astfel încât să putem continua să construim o Londra mai verde, mai sigură și mai echitabilă pentru toată lumea.”

Michael Roberts, directorul executiv al London TravelWatch, organul de supraveghere al transporturilor din Londra, a răspuns: „Mulți londonezi resimt deja presiunile legate de costul vieții, așa că această creștere a tarifelor cu 5,9% în serviciile TfL va fi o provocare pentru mulți oameni.”

„Mai mulți oameni folosesc zilnic în capitală autobuzul mai mult decât orice alt tip de transport. Autobuzele sunt folosite cel mai mult de londonezii cu venituri mai mici, așa că suntem deosebit de dezamăgiți de faptul că aceste tarife nu au fost limitate.”

Marea Britanie, cele mai scumpe călătorii cu trenul din Europa. Noi scumpiri ale biletelor

Noile tarife TfL din 5 martie 2023 – ce trebuie să știți

Tarifele TfL vor crește cu 5,9% pe 5 martie. Creșterea reală este de 5,7-6,7%, deoarece tarifele sunt rotunjite la cel mai apropiat 5p

  • Tarifele de metrou pentru Zona 1 vor fi de 2,80 lire (de la 2,50 lire) în orice moment, fără perioadele de vârf
  • Restricția privind permisele de gratuitate pentru persoane în vârstă și 60+ Oyster care au fost introduse în timpul pandemiei, ceea ce înseamnă că nu pot fi folosite înainte de ora 9 dimineața – va deveni permanentă de astăzi – persoanele în vârstă vor trebui să plătească tarife normale pentru a călători în zilele lucrătoare înainte de ora 8:59
  • Tariful Hopper pentru autobuz/tramvai va crește de la 1,65 lire sterline la 1,75 lire sterline, plafonul zilnic pentru autobuz/tramvai va crește de la 4,95 lire sterline la 5,25 lire sterline (peste 5 lire sterline pentru prima dată), iar plafonul zilnic TfL pentru zonele 1-6 va crește de la 14,10 lire sterline la 14,90 lire sterline.

Sadiq Khan avertizează că scumpirile ar putea cauza o creștere a criminalității violente pe străzile Londrei

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 5]

episcopii impotriva casatoriilor gay

Episcopii Bisericii Angliei refuză să susțină căsătoria homosexuală. ”Nu este tot ceea ce își dorește toată lumea”

Băncile britanice sunt în alertă

Băncile britanice sunt în alertă: creștere masivă a numărului de clienți care nu-și pot plăti creditele ipotecare și cărțile de credit