in

Crește contribuția la National Insurance, cu cât vor plăti mai mult lucrătorii din UK începând de azi

Crește contribuția la National Insurance: Milioane de lucrători din Marea Britanie vor începe să plătească contribuții mai mari la asigurările naționale (National Insurance – NI) de astăzi. Guvernul britanic a anunțat că majorarea va aduce la bugetul statului 39 de miliarde de lire sterline, care vor fi alocați pentru sănătate și asistență socială în următorii trei ani.

Crește contribuția la National Insurance

Creșterea de 1,25 puncte procentuale, anunțată pentru prima dată în toamna anului trecut, este introdusă acum, în ciuda presiunilor pentru a fi amânată. A crescut costul vieții – cu toate facturile la energie, combustibil și alimente în creștere, dar guvernul nu a amânat creșterea contribuției la NI.

Cine va plăti mai mult

Înseamnă că cei care câștigă anual de peste 9.880 GBP vor fi obligați să plătească contribuții de 13,25% NI. Peste un prag mai mare de 50.270 GBP, rata va fi de 3,25%.

Cei care lucrează cu normă întreagă cu salariul minim câștigă aproape 20.000 de lire sterline. În prezent, ei plătesc 1.252 de lire sterline pe an pentru asigurări naționale.

Cât se plătea până acum

sursa: sky news

Creșterea de 1,25% anunțată anterior înseamnă că cei cu salariul minim ar fi plătit în plus 89 de lire sterline pe an, ducând plățile lor totale NI la 1.341 de lire sterline.

Decizia de a ridica pragul de la care oamenii plătesc asigurările naționale înseamnă că cei cu salariul minim vor plăti acum cu 267 de lire sterline mai puțin la NI decât anul trecut.

Cât se va plăti de azi

sursa: sky news

Angajatorii plătesc, de asemenea, NI – și această rată crește și ea cu 1,25 puncte procentuale.

Criticii o numesc o taxa pe locuri de muncă și avertizează că aceasta poate duce la nevoia companiilor de a crește prețurile sau de a strânge salariile.

O evaluare inițială de către HM Revenue and Customs, după anunțarea politicii, a calculat că 29 de milioane de lucrători ar plăti mai mult ca urmare a măsurii.

Cu toate acestea, modificările suplimentare vor reduce facturile fiscale.

Pragul pentru începerea plății NI va crește de la 9.880 GBP la 12.570 GBP din iulie.

Cei care câștigă peste 35.000 GBP vor plăti mai mult

Institutul de Studii Fiscale (IFS) calculează că, luând împreună creșterea ratei și creșterea pragului, va însemna o scădere a facturii de asigurări naționale pentru cei care câștigă mai puțin de 35.000 de lire sterline pentru anul fiscal 2022/23 comparativ cu anul precedent.

Cei care câștigă mai mult de 35.000 de lire sterline vor plăti mai mult, calculează IFS.

39 de miliarde pentru Sănătate și asistență socială

Guvernul spune că noile contribuții vor aduce investiții de 39 de miliarde de lire sterline în sănătate și asistență socială în următorii trei ani.

Guvernul subliniază necesitatea de a aborda lista de așteptare a NHS, care depășește șase milioane și se așteaptă să crească și mai mult din cauza numărului de pacienți care au fost reticenți să caute tratament în timpul pandemiei.

Noua contribuție fiscală este, de asemenea, concepută pentru a face asistența socială mai accesibilă.

Costurile de îngrijire pe viață vor fi limitate la 86.000 de lire sterline din octombrie anul viitor.

Crește pragul pentru ajutor de îngrijire

Va exista, de asemenea, o schimbare în evaluarea activelor individuale pe care oamenii trebuie să fie eligibili pentru ajutor cu costurile de îngrijire.

În prezent, doar cei cu active mai mici de 23.250 GBP primesc ajutor. Aceasta va ajunge la 100.000 de lire sterline, tot din octombrie anul viitor, potrivit Sky News.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3]

variantă COVID

O nouă variantă COVID a apărut în Marea Britanie. Mai contagioasă decât Omicron

violator din Europa de Est cautat la Londra

Violator „din Europa de Est” căutat la Londra, poliția cere informații populației