in

Crește numărul de britanici care abandonează munca, Marea Britanie în urma unor țări ca Chile sau Columbia

Crește numărul de britanici care abandonează munca. Marea Britanie a înregistrat a patra cea mai mare creștere a inactivității economice de la începutul pandemiei de Covid dintre cele mai importante economii ale lumii, arată noile date.

Un studiu realizat de Oficiul Național de Statistică, citat de Daily Mail, a arătat că doar Columbia, Chile și Elveția au înregistrat o creștere mai mare a ratelor de inactivitate economică de la sfârșitul anului 2019.

De asemenea, Marea Britanie este una dintre cele șapte țări care încă mai au o rată de inactivitate mai mare decât înainte de criza Coronavirusului din 37 de națiuni OCDE.

Citește și: Românii din Marea Britanie, pe primul loc la banii trimiși acasă. Ce sumă uriașă au transferat în țară de la începutul anului

Crește numărul de britanici care abandonează munca

Există cu 565.000 mai mulți britanici care sunt inactivi din punct de vedere economic – cei care nu lucrează, dar nici nu caută în mod activ un loc de muncă – decât înainte de pandemia Covidiu. Cei mai mulți se regăsesc în rândul persoanelor de peste 50 de ani și a celor care s-au îmbolnăvit pe termen lung.

Studiul ONS a constatat că a existat o creștere a ratelor de inactivitate pentru toate cele 37 de economii avansate ale OCDE la începutul crizei Covid.Dar numai aproximativ o cincime dintre aceste țări au încă o rată de inactivitate mai mare comparativ cu cea de dinaintea pandemiei, inclusiv Marea Britanie.

Aceasta a însemnat că Marea Britanie este una dintre cele doar patru țări OCDE în care scăderea ratei de ocupare a forței de muncă în raport cu cea de dinainte de Covid este determinată de o creștere a ratei de inactivitate economică și nu de o creștere a șomajului, a precizat ONS.

S-a constatat că creșterea inactivității economice în Marea Britanie a fost cea mai rapidă înregistrată vreodată, dar și că a durat mai mult decât se aștepta

ONS a declarat: “Marea Britanie este una dintre puținele economii avansate care încă se confruntă cu acest “puzzle al participării”, ceea ce ar putea indica faptul că preocupările legate de sănătatea lucrătorilor au un impact mai mare asupra participării la forța de muncă în Marea Britanie”.

O prevalență mai mare a bolilor de lungă durată s-a dovedit a fi principalul motiv al inactivității

ONS a constatat anterior că, deși o creștere a numărului de cazuri de boală pe termen lung a avut loc înainte de Covid, aceasta a crescut mai rapid după pandemie.

În această perioadă, s-a înregistrat o incidență mai mare a altor probleme de sănătate, care ar acoperi afecțiuni similare cu COVID de lungă durată și boli psihice.

ONS a găsit, de asemenea, unele dovezi că pandemia a avut un impact asupra probabilității ca o persoană în vârstă să devină inactivă, în special cele cu vârsta de 65 de ani și peste.

A existat o creștere a ratelor de inactivitate pentru toate cele 37 de țări OCDE, deoarece restricțiile de blocare au fost impuse în întreaga lume în 2020.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 8 In medie: 4.5]

oameni aglomeratie londra

Anglia și Țara Galilor au devenit țări cu minorități creștine, islamul este tot mai răspândit. ”Este oficial – nu mai suntem o țară creștină”

Sărbătoare la Școala Bancară Globală: „Suntem extrem de mândri de noii noștri absolvenți”