in

Prețurile medii ale locuințelor din UK sunt cu 13% mai mari decât atunci când a început pandemia

În medie, prețurile locuințelor din Marea Britanie au crescut cu 11% în luna august față de un an mai devreme, în ciuda taxei de timbru mai mari, deoarece cererea a rămas ridicată.

Prețurile lunii trecute s-au ridicat la 248.857 lire sterline, potrivit creditorului ipotecar Nationwide, și sunt acum cu aproximativ 13% mai mari decât atunci când a început pandemia, scrie Evening Standard.

Prețul mediu în august a crescut cu 2,1% față de luna anterioară și cu 11% peste cel înregistrat în august anul trecut, când piața a fost stimulată de guvern, permițând ca primele 500.000 de lire sterline cheltuite pe o proprietate să fie libere de impozite.

Această scutire de impozite a fost redusă din iulie 2021, iar pragul pentru scutirea de taxă de timbru este de 250.000 GBP până la 30 septembrie.

Creștere spectaculoasă a prețurilor locuințelor în Marea Britanie în ultimul an. Cea mai mare din 2014

Robert Gardner, economistul șef al Nationwide, a declarat: „Revenirea în august este surprinzătoare, deoarece părea mai probabil ca mărirea taxelor de timbru în Anglia la sfârșitul lunii iunie să calmeze piața. ”


Gardner a arătat că ar putea exista o cerere puternică din partea celor care încă profită de scutirea mai puțin generoasă cu taxă de timbru.

El a mai spus că lipsa de oferte pe piață ar fi putut contribui și la saltul de luna trecută.

Cerere solidă

El a spus: „Cererea este probabil să rămână solidă pe termen scurt. Încrederea consumatorilor a revenit în ultimele luni, în timp ce costurile împrumuturilor rămân scăzute. ”

Dar Gardner a avertizat: „Pe măsură ce privim spre sfârșitul anului, perspectivele sunt mai greu de prevăzut. Activitatea va crește aproape inevitabil pentru o perioadă după încetarea scutirii de timbru la sfârșitul lunii septembrie. Cererea se va diminua probabil la sfârșitul anului dacă șomajul crește. ”

Mark Harris, director executiv al brokerului ipotecar SPF Private Clients, a declarat:

„Având în vedere că băncile reduc ratele împrumutului și nu doar pentru cei cu cele mai mari depozite, există oportunități atât pentru cumpărătorii primei case, cât și pentru cei care schimbă locuințele. ”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Jurnalistul constănțean Victor Radu contează pe ajutorul nostru. Diagnosticat cu o formă gravă de cancer, Victor are nevoie de fonduri pentru tratamentul din Turcia

alpaca geronimo

O alpaca adusă în Anglia, eutanasiată de autorități după mai muți ani de dispute juridice: „Tot timpul au plănuit să îl ucidă pe Geronimo”