in ,

Criza coronavirus în UK. Poliția din Marea Britanie nu poate impune noile interdicții din cauza lipsei de personal

Polițiștii au ieșit pe străzi pentru a impune noile reguli impuse de guvernul britanic, în condițiile în care unele persoane continuă să le sfideze.

Cei care încalcă noile dispoziții anunțate aseară de premierul Boris Johnson sunt pasibili de amendă de 1.000 de lire sterline, însă ministrul Sănătății a spus că primele amenzi nu vor depăși 30 de lire sterline.

Astăzi, scrie Daily Mail, polițiștii din Manchester au fost văzuți despărțind un grup în Piccadilly Gardens, unde patru persoane stăteau împreună pe o bancă.

Poliția Metropolitană a stat de vorbă cu oamenii adunați în grupuri mai mari în două dintre parcurile centrale din Londra, în timp ce poliția călare dispersa grupuri de oameni în Bow, estul Londrei.

Cu toate acestea, mulți britanici au profitat de ziua însorită de azi și au ieșit în plimbare pe faleze, unde mulți parteneri se plimbau ținându-se de mână și se opreau pentru a se săruta.

Președintele Federației Polițiștilor din Anglia și Țara Galilor, John Apter, a declarat că ofițerii vor trebui să ia decizii dure în privința stabilirii legii și a ordinii, deoarece au fost chemați să țină oamenii în case cât mai mult posibil.


Cifrele poliției au avertizat că măsurile stricte, similare celor deja existente în Italia, vor fi o provocare pentru oamenii legii din Marea Britanie unde există un deficit de 20.000 de ofițeri.

Fostul șef al Poliției Metropolitane, Sir Peter Fahy, a declarat că Marea Britanie dispune de mai puțin de jumătate din polițiștii necesari pentru astfel de acțiuni.

„Nu avem o forță de poliție paramilitară precum Carabinierii (din Italia). Polițiștii noștri acoperă deja arii foarte mari. Cred că Guvernul trebuie să continue să închidă afacerile pentru a limita locurile unde pot merge oamenii, dar, în același timp, trebuie să consolideze mesajul și să clarifice pe cât posibil toate aceste probleme individuale”, a spus Sir Peter Fahy.

Șefii poliției britanice au avertizat, de asemenea, că va trebui să ignore alte infracțiuni dacă se vor concentra asupra crizei coronavirusului.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat astăzi că, în cazul în care oamenii continuă să respecte regulile, poliția ar trebui să verifice identitatea trecătorilor și să-și folosească puterile pentru a dispersa mulțimile, prin amenzi sau chiar arestarea celor care ar trebui să se autoizoleze.

Polițiștii vor primi noi puteri pentru a da amenzi și a face arestări atunci când Legea Coronavirusului va trece de parlament, probabil joi.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

afectat financiar

Ce trebuie să faceți în cazul în care sunteți afectat financiar de această criză. Întrebări frecvente

aplicaţia de fitness

Vrei să te menţii în formă în timp ce stai în izolare? Descarcă aplicaţia de fitness a lui Chris Hemsworth