in

Criza siriană: Marea Britanie a trimis avioane de vânătoare în Cipru. Intervenția armată se va vota în Camera Comunelor

Rusia va trimite “în zilele următoare” o navă de luptă antisubmarin şi o navă pentru lansare de rachete în Marea Mediterană, în momentul în care occidentalii se pregătesc pentru posibile lovituri militare împotriva Siriei, a anunţat o sursă militară rusă, citată de Mediafax.De asemenea, șase avioane de vânătoare din cadrul forţelor aeriene britanice (RAF) au fost trimise, joi, 29 august, în Cipru, ca “măsură de precauţie în vederea protejării intereselor britanice”, a anunţat Ministerul britanic al Apărării.

“Şase avioane de vânătoare (Eurofighter de tip) Typhoon din cadrul RAF sunt mobilizate în această (miercuri) dimineaţa la Akrotiri, în Cipru. Este o simplă măsură de prudenţă şi de precauţie menită să protejeze interesele Marii Britanii şi să apere zonele noastre de suveranitate într-o perioadă de tensiuni sporite în regiune”, precizează ministerul într-un comunicat.

Criza siriană: Londra va prezenta un proiect de rezoluţie ONU pentru protejarea civililor

“Nu sunt mobilizate pentru a lua parte la o acţiune militară împotriva Siriei”, adaugă ministerul, precizând că acţiunea lor este exclusiv “defensivă” şi se înscrie în cadrul unei misiuni “aer-aer”.

“Premierul a fost clar asupra faptului că nicio decizie nu a fost luată în ceea ce priveşte reacţia noastră, iar Guvernul a anunţat că va avea loc un vot în Camera Comunelor înaintea vreunei intervenţii militare“, a reafirmat ministerul.

Deputaţii britanici urmează să se pronunţe asupra unei moţiuni guvernamentale care îndeamnă la condamnarea folosirii armelor chimice de către regimul sirian şi care să aprobe principiul unei intervenţii militare. Aceasta va necesita cel puţin un al doilea vot în Camera Comunelor înainte să aibă loc.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sabotage Times: „Să întâmpinăm cu bucurie invazia românească”

Manchester: Un român a fost bătut crunt în faţa casei sale