in

Demisii la vârf în Partidul Laburist. Corbyn, trădat de proprii parlamentari

Șapte parlamentari, Luciana Berger, Chuka Umunna, Gavin Shuker, Chris Leslie, Angela Smith, Mike Gapes și Ann Coffey, au demisionat din Partidul Laburist în această dimineață (luni, 18 februarie), în semn de protest față de politicile cu privire la Brexit ale lui Jeremy Corbyn și de faptul că partidul nu reușește să elimine antisemitismul din rândurile sale.

Luciana Berger, parlamentar pentru Wavertree, a declarat că partidul este de nerecunoscut sub șefia lui Jeremy Corbyn. Ea a spus: „De astăzi, toți vom fi prezenți în parlament ca un grup nou de deputați independenți”.

Unul dintre liderii vizibili ai partidului, Chuka Umunna, a declarat că Jeremy Corbyn și cabinetul său de umbră „nu și-a îndeplinit sarcinile”.

El a adăugat: „Au pus interesul politic în fața interesului național. Nu reprezintă imagineea complexă a Marii Britanii moderne. Sunt cei care vor spune că nu există altă alternativă, suntem condamnați să fim osificați în aceeași politică veche.”

El a adresat invitația și deputaților conservatori să se alăture noii formațiuni: „Vă invităm să părăsiți partidele și să ajutați la crearea unui nou consens cu privire la calea pe care trebuie să meargă Marea Britanie”.

„Este timpul să eliminăm politica veche a acestei țări și să creăm alternative care să fie corecte pentru cine suntem astăzi”, a continuat fostul lider laburist.


„Plec după 22 de ani din Partidul Laburist pentru că eu cred că Jeremy Corbyn nu trebuie să ajungă niciodată prim ministru”, a mai declarat Chuka Umunna.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Președintele Iohannis, îngrijorat de Brexit: „Lucrurile au devenit mai complicate decât ne așteptam”

Britanicii nu mai vor steagul UE în țara lor