in

Dezastru. Aproape 20.000 de noi infecții și 137 de morți în Marea Britanie în ultimele 24 de ore

Marea Britanie a raportat miercuri 19.724 de noi cazuri de Covid-19 în 24 de ore, o creștere de aproape 2.490 față de ziua precendentă, arată datele guvernului britanic, relatează Reuters.

Potrivit datelor guvernului, Regatul Unit a înregistrat de asemenea 137 de noi decese, în scădere față de marți când au fost raportate 143.

Noile date au apărut în contextul în care noi restricții locale urmau să intre în vigoare în anumite zone ale țării pentru a oprit răspândirea coronavirusului.

Boris Johnson: „Regula celor șase nu funcționează”. Anglia se pregătește pentru un nou „lockdown” la nivel național?

Având în vedere că curba de contagiune continuă să crească în ciuda restricțiilor, premierul britanic Boris Johnson va încerca să aplice un lockdown de 2 săptămâni pentru a opri transmiterea virusului. Un mini blocaj de două săptămâni în același timp cu vacanțele școlare, care ar putea reduce răspândirea infecției.

În acest fel, avertizează experții consilieri ai lui Johnson, mii de vieți ar putea fi salvate. În acest moment este doar o ipoteză, dar, după cum relatează presa britanică, se pare că premierul este dispus să ia în considerare această mișcare drastică în cazul în care noul sistem de alertă pe trei niveluri nu reușește să limiteze răspândirea virusului.

Majoritatea întreprinderilor, inclusiv pub-uri și restaurante, vor trebui să închidă. O decizie poate veni încă de la sfârșitul săptămânii viitoare.


Experții nu au nicio îndoială: sunt necesare măsuri restrictive mai stricte. Jeremy Farrar, unul dintre membrii SAGE, care este consilierii științifici ai guvernului britanic, a scris pe Twitter:

“Este cel mai bun moment pentru a acționa. Pandemia poate fi încă controlată, transmiterea poate fi redusă, internările, presiunea asupra sistemului de sănătate, iar decesele pot fi prevenite. Se poate face, nu este prea târziu să acționăm.

Dar dacă așteptăm, guvernul va trebui inevitabil să schimbe din nou cursul în 4-6 săptămâni. Dacă nimic nu se schimbă acum, cu atât mai strict va fi vor trebui impuse restricții și mai mult timp “.

De asemenea, pentru că, potrivit unui nou document al doi consilieri guvernamentali, între 3.000 și 107.000 de decese ar putea fi evitate până în ianuarie dacă s-ar impune scurtcircuite severe și pe termen scurt, precum cel care ar putea fi impus în curând.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Populațiile de șobolani din Marea Britanie au crescut în timpul restricțiilor, iar acum rozătoarele invadează casele

Populațiile de șobolani din Marea Britanie au crescut în timpul restricțiilor, iar acum rozătoarele invadează casele

Londra intră în „lockdown” de gradul II de mâine seară. Manchester se pregătește de faza a treia