in

Discursul Reginei: ”În 31 octombrie se încheie libertatea de mișcare. Cetățenii europeni vor avea dreptul să rămână”

„Asigurarea unui Brexit pe 31 octombrie a fost întotdeauna o prioritate a guvernului.”, a spus Regina Elisabeta a II-a în discursul ținut luni, 14 octombrie, în fața camerelor reunite ale Parlamentului.

Regina a anunțat dorința Marii Britanii de a „pune capăt libertății de mișcare”. Cetățenii europeni care au contribuit la economia britanică „vor avea dreptul să rămână” după Brexit, a spus Elisabeta a II-a.

Între legile care vor fi promovate în următoarele luni, a anunțat Regina, se va introduce un sistem cu puncte de tip australian care să permită intrarea noilor imigranți în Regat pe baza competențelor lor.

Regina dat citire programului guvernului conservator condus de Boris Johnson, începând cu ieșirea ţării din Uniunea Europeană la 31 octombrie, un nou acord cu blocul comunitar şi o serie de reforme interne menite să câştige sprijinul alegătorilor în perspectiva scrutinului anticipat care se prefigurează.

“Guvernul meu intenționează să lucreze pentru un nou parteneriat cu Uniunea Europeană, bazat pe comerțul liber și cooperarea prietenoasă”, a adăugat suverana. „Miniștrii mei”, a asigurat ea, citind textul pregătit de Executiv, „vor lucra pentru implementarea de noi regimuri de pescuit, agricultură, comerț, profiind de oportunitățile care apar odată cu ieșirea din UE”.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Premieră controversată: Regina Marii Britanii nu a purtat coroana imperială în Parlament

Ambasadorul României la Londra: «De ce vrem noi ca țară să fim vârful prostiei în UE?»