Menu
in

Doi membri Al Qaida au dat Marea Britanie în judecată

Doi membri ai Al Qaida, condamnați în Marea Britanie, dintre care unul plănuise să omoare sute de locuitori britanici într-un atac cu bombă într-un mall, au anunțat că au dat în judecată guvernul, potrivit The Telegraph. Teroriștii, care cer anularea condamnărilor, au făcut apel la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) susținând că serviciul britanic de informații MI5 a fost complice în torturarea lor de către serviciile de securitate pakistaneze. Ei au apelat la CEDO după ce instanțele din Marea Britanie au respins cererea de anulare a pedepsei.



Guvernul trebuie să răspundă acum acuzațiilor, iar dacă explicațiile nu vor fi convingătoare CEDO va cere o audiere completă. Dacă cei doi teroriști vor câștiga procesul instanțele britanice vor trebui să le anuleze condamnările, relateaza The Telegraph.

Unul dintre teroriștii Al Qaida, Salahuddin Amin, a fost condamnat la închisoare pe viață în 2007, pentru implicarea sa intr-un atac care presupunea detonarea unei bombe într-un mall din Kent sau în clubul Ministry of Sound din Londra, Marea Britanie. Potrivit avocaților săi, autoritățile britanice știau că dovezile împotriva sa au fost obtinuțe prin tortură.

Cel de-al doilea terorist, Rangzieb Ahmed, membrul cu cel mai înalt grad din Al Qaida condamnat până acum în Marea Britanie, a avut legături cu toate celulele teroriste din Marea Britanie, inclusiv cu cea care a organizat atentatele din 7 iulie 2007. El susține că autoritățile britanice i-au permis să plece în Pakistan, dupa care au anunțat serviciile de securitate pakistaneze, ca să-l aresteze și tortureze. Ahmed susține că Marea Britanie a fost complice în tortura lui.

Curtea Europeana a Drepturilor Omului va trebui să se pronunțe în acest caz, în cursul acestui an și va trebui sa accepte audierile celor doi teroriști, ambii cetățeni britanici.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version