in

Două miliarde de litri de ape uzate, deversate în Tamisa în doar două zile

Două miliarde de litri de ape uzate netratate au fost deversate în râul Tamisa în doar două zile, arată un raport.

Deversare de 2 miliarde de litri de ape uzate

Thames Water, care operează stația de tratare Modgen din Isleworth, a recunoscut că o cantitate „inacceptabilă” de ape uzate s-a scurs în râu într-o perioadă de 48 de ore, în octombrie 2020.

Descoperirile vin ca parte a unui raport publicat de Comitetul de Audit de Mediu (EAC) al Parlamentului privind calitatea apei din râurile din Marea Britanie.

Acesta susține că de la uzina Mogden au fost evacuate ape uzate suficiente pentru a umple 400 de piscine de dimensiuni olimpice.

Mogden este a treia cea mai mare instalație de tratare a apelor uzate din Marea Britanie.

O fetiță din Londra a fost ucisă de POLUARE. Decizie istorică a justiției britanice

„Nu am avut alternativă”

Scriind în raport, directorul executiv al Thames Water, Sarah Bentley, a susținut că ploile torenţiale aduse de furtuna Alex pe 3 și 4 octombrie au adus compania în situația de a se „lupta să trateze apele de canalizare”.

Ea a adăugat: „Am fi avut nevoie fie de o altă instalație de tratare de aceeași dimensiune ca Mogden care să trateze încă un miliard de litri, fie am fi avut nevoie de încă 150 de rezervoare de furtună”.

ALERTĂ de inundații în Londra. Nivelul râului Tamisa este foarte crescut

În total, instalația Mogden a deversat 3 miliarde de litri de ape uzate netratate în Tamisa în 2020 – o creștere cu 600% față de 2016.

Scurgerile în râuri sunt legale atunci când instalațiile de canalizare sunt susceptibile să fie copleșite. Eliberarea împiedică scurgerea apelor uzate din toalete și căminele din grădini și străzi.

Rezidenții sunt furioși

Consilierul Salman Shaheen, care reprezintă districtul din Isleworth pentru Consiliul Hounslow, a spus că localnicii au fost furioși de constatările din raport.

Shaheen a spus: „Oamenii sunt foarte supărați. Sunt revoltați să audă despre asta, copiii lor vâslesc pe Tamisa.

Este într-adevăr o resursă de preț pe care o avem în partea noastră din vestul Londrei și este poluată de o companie de apă.

Mogden trebuie să își modernizeze facilitățile. Trebuie să-și mărească capacitatea rezervorului de furtună pentru a preveni scurgerile în Tamisa. Nu se poate permite să continue la acest nivel.”

Thames Water: „considerăm deversările inacceptabile”

Un purtător de cuvânt al Thames Water a declarat: „Considerăm toate deversările de ape uzate netratate ca fiind inacceptabile și vom colabora cu guvernul, Ofwat și Agenția de Mediu pentru a accelera lucrările pentru a nu mai fi necesare.

Scopul nostru va fi întotdeauna să încercăm să facem ceea ce trebuie pentru râurile noastre și pentru comunitățile care le iubesc și le prețuiesc. Avem un drum lung de parcurs – și cu siguranță nu o putem face singuri – dar ambiția este clară.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un britanic a stat în comă mai multe luni din cauza COVID. A respirat normal după 300 de zile

Un britanic a stat în comă mai multe luni din cauza COVID. A respirat normal după 300 de zile

Marea Britanie: Guvernul ar putea acorda sume de bani pentru ajutorarea familiilor care nu își pot plăti facturile la utilități

Marea Britanie: Guvernul ar putea acorda sume de bani pentru ajutorarea familiilor care nu își pot plăti facturile la utilități