in

Şefii Universităţilor din UK spun că discuţiile despre imigraţie îndepărtează studenţii străini.Guvernul din Marea Britanie a făcut schimbări esenţiale în politica sa privind imigranţii în ultimele 12 luni, ca parte a eforturilor de a reduce numărul migraţiei nete la numai câteva zeci de mii anual.

Pentru că Guvernul are totuşi puteri limitate asupra controalelor şi restricţiilor migraţiei în cadrul Uniunii Europene, eforturile s-au concentrat îndeosebi asupra imigraţiei non-europene.

Theresa May a anunţat recent că nu mai puţin de 100.000 de studenţi vor fi intervievaţi, în încercarea de a afla câţi dintre ei vor într-adevăr să înveţe şi câţi vor de fapt doar drept de muncă în UK.

Nicola Dandrage, şef al universităţilor din UK, spune că primeşte constant rapoarte de la diverse unităţi de învăţământ care spun că numărul de aplicanti străini a scăzut.

Cele mai mari scăderi s-au înregistrat din partea viitorilor studenţi din India, Pakistan , China şi Arabia Saudită, dar tendinţa de scădere este evidentă şi din partea celorlalte naţionalităţi.

Cu o economie împovărată, Marea Britanie pare să piardă una din cele mai importante “industrii” capabile să contribuie masiv la redresarea ţării – aceea a învăţământului.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

România, în pragul unui eşec: aderarea la Schengen, amânată din nou

Oamenii de afaceri îi cer lui Cameron să nu pună în pericol calitatea Marii Britanii de membră a EU