in

Englezii au fost șocați să afle că regele Charles este urmașul lui Vlad Țepeș – Dracula. „Acum se explică”

Oamenii tocmai și-au dat seama că regele Carol al III-lea este înrudit cu Dracula din viața reală. Atât Regele Charles, cât și regretata regina Elisabeta a II-a își pot urmări descendența până la Vlad Țepeș (Vlad al III-lea), un prinț român din secolul al XV-lea, a cărui plăcere pentru a trage în țeapă dușmanii i-a adus porecla lui îngrozitoare. Vlad al III-lea era cunoscut și sub numele de Vlad Dracula, deoarece era al doilea fiu nelegitim al lui Vlad al II-lea Dracul. „Dracul” înseamnă „Dragon”, iar Vlad al II-lea și-a câștigat acest nume pentru calitatea sa de membru al Ordinului Dragonului. „Dracula” înseamnă „fiul lui Dracul”, scrie Daily Mirror.

Dracula lui Bram Stoker, publicat în 1897, se presupune că a fost inspirat de Vlad al III-lea. În realitate, istoricii cred că Stoker tocmai a luat numele și, în schimb, s-a inspirat mai mult din vampirii care sug sânge din folclorul românesc.

Potrivit Romania Tour Store , Charles este strănepotul de al 16-lea nivel al lui Vlad al III-lea, prin consoarta lui George al V-lea, Regina Maria. Charles însuși a mai vorbit despre legătură și a vizitat Munții Carpați din România pentru o emisiune TV în 2011. De asemenea, a cumpărat și a restaurat o fermă în Transilvania în 2006.

Charles a făcut lucrări de caritate în regiune și a spus că are „un pic de miză în țară” din cauza legăturii sale de familie. În 2017, primarul municipiului Alba Iulia a spus că l-a invitat pe Charles să accepte titlul onorific de Prinț al Transilvaniei, mia scroe tabloidul englez.

Prințul Charles, „descendent al lui Vlad Țepeș”, va fi Prinț de Transilvania

O postare recentă pe X/ Twitter despre legătura dintre Charles și Vlad a strâns 70.000 de aprecieri, dar mulți fani ai familiei regale au spus că habar nu aveau. Mulți au legat știrea de portretul oficial al lui Charles, care a fost dezvăluit în mai. Unul a spus: „Caii însângerați care fug sălbatic în Londra și incendiile picturii de război au mult mai mult sens acum”. Un al doilea a spus: „Asta deschide noi întrebări despre semnificația acelui portret roșu”. În timp ce un al treilea a spus: „Tabloul are sens acum”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

rares bogdan diaspora

Filiala PNL Diaspora condusă de Rareș Bogdan a obținut cele mai slabe rezultate de la toate alegerile: în UK, nici 7%

canibals car

Atenție la ”canibalii auto”, fenomenul i-a amploare tot mai mult în Marea Britanie: vă puteți găsi mașina demontată