in

Eutanasierea a doi câini care asigurau securitatea prinţului William, subiect de polemică

Doi câini din cadrul dispozitivului de securitate al bazei militare din Ţara Galilor în care prinţul William era pilot de elicopter au fost eutanasiaţi vineri, provocând furia apărătorilor animalelor şi obligând Ministerul Apărării să ofere explicaţii, anunță Mediafax.Bruce, un ciobănesc belgian, şi Blade, un ciobănesc german, au fost eutanasiaţi după o zi de la anunţul retragerii prinţului William din armată, a dezvăluit tabloidul The Sun.

După ce a activat timp de şapte ani şi jumătate în cadrul armatei, prinţul William, al doilea în ordinea succesiunii la tronul britanic, şi-a încetat activitatea militară pentru a se consacra angajamentelor regale, activităţilor de caritate sau apărării animalelor.


Tânărul tată şi-a petrecut ultimii trei ani în baza Royal Air Force de pe Insula Anglesey, în extremitatea vestică a Ţării Galilor.

Ministerul Apărării a confirmat că cei doi câini au fost eliminaţi, dar a precizat că faptul că acest lucru a avut loc la o zi după plecarea prinţului William este “o coincidenţă”.

El a subliniat că animalele erau “câini de securitate ai armatei” şi că nu erau “însărcinaţi exclusiv cu securitatea prinţului William”.

Bruce, în vârstă de 9 ani, a “ajuns la capătul vieţii sale profesionale”, iar Blade avea “probleme de comportament şi veterinare”, a precizat un purtător de cuvânt al ministerului.

În plus, “ei erau prea agresivi pentru a fi” plasaţi în centre de primire, potrivit aceleiaşi surse.

Serviciile prinţului nu au dorit să comenteze.

Asociaţia pentru protecţia animalelor (RSPCA) a reacţionat afirmând că ministerul ar fi trebuit „să exploreze toate soluţiile posibile” înainte să îi ucidă.

The Sun a continuat ancheta, scriind că armata britanică a eutanasiat 288 de câini în decurs de trei ani şi afirmând că acesta “nu este un mod de a trata aceste animale curajoase”.

În aceeaşi perioadă, alţi 318 câini au fost mutaţi în altă parte, potrivit Ministerului Apărării.

Cel mai citit ziar din Marea Britanie precizează că 81 dintre câini au fost ucişi din cauza bătrâneţii, 33 din cauza unui comportament considerat periculos, iar 61 pentru că sufereau de osteoartrită.

Ministerul a reacţionat după publicarea acestui bilanţ, reafirmând că se recurge la eutanasiere numai „în ultimă instanţă”.

Sursa: Mediafax

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Oficial suntem 100.000, neoficial – peste 300.000

Romii dau năvală în Canada. 67% dintre cei care cer azil sunt infractori