in

Extremistul Farage crește în sondaje și vrea să conducă negocierile cu UE. La cât a ajuns Partidul Brexit


Partidul Brexit al extremistului Nigel Farage crește în intențiile de vot la alegerile europene, la 34%, mai mult decât Partidul Conservator și Partidul Laburist împreună, potrivit unui sondaj publicat de The Observer.

Față de precedentul sondaj, formațiunea politică și-a dublat avansul față de Partidul Laburist, care ajunge în poziția a doua, cu 21% din intențiile de vot (în scădere cu șapte puncte), scrie La Libre Belgique.

Liberal-democrații, partid care se opune Brexit, sunt creditați cu 12% (în creștere cu cinci puncte) și depășesc Partidul Conservator, care nu adună mai multe de 11 procente.

Sondajul a fost realizat online de institutul Opinium Research, în perioada miercuri – vineri, pe un eșantion reprezentativ de 2.004 adulți britanici.

Nou creat, partidul lui Nigel Farage se prezintă ca salvatorul Brexit, capabil să ducă la bun sfârșit divorțul dintre Regatul Unit și Uniunea Europeană.

Farage a declarat că Regatului Unit i s-ar putea impune un al doilea referendum pe tema retragerii din Uniunea Europeană.

Într-o declarație pentru BBC, acesta preconizează că, dacă acest referendum va avea loc, campania „Leave” (pro-Brexit – n.red.), va câștiga cu mai multe voturi decât în 2016.

Farage a adăugat că, în cazul în care partidul său va câștiga alegerile europarlamentare din Marea Britanie, la finalul acestei luni, el va insista ca europarlamentarii partidului său să devină reprezentanți în negocierile viitoare pentru ieșirea din UE.
Nou sondaj de opinie: Britanicii preferă în UE, decât să voteze acordul pentru Brexit al Guvernului May

Sute de amenințări la adresa primarului Londrei. Sadiq Khan, pus sub protecția poliției