in

Factura pentru Brexit, stabilită la 45 de miliarde de lire sterline. Marea Britanie, pe cale să accepte


Negociatorii britanici și cei ai Uniunii Europene au ajuns, în principiu, la o înțelegere privind „proiectul de divorț”, care va însemna că Marea Britanie poate fi de acord să plătească o factură de 45 de miliarde de lire sterline, scrie The Independent.Surse de la Bruxelles au declarat pentru publicația amintită că discuțiile încep să analizeze metodologia de calcul a facturii Brexit, rezultatul fiind acceptabil pentru ambele părți.

Acordul va ajuta la clarificarea modului în care liderii UE vor fi de acord să înainteze în negocierile pentru ieșirea Marii Britanii din UE, la summitul din decembrie, ultimul pe acest an.

Atât surse de la Londra, cât și de la Bruxelles, au anunțat însă că nu s-a semnat încă niciun acord, însă negocierile se pare că dau roade.

Alte rapoarte citate de The Independent arată că negociatorii s-au îndreptat spre un acord cu o valoare între 45 de miliarde și 55 de miliarde de lire sterline.

De asemenea, au apărut alte informații potrivit cărora miniștrii cabinetului May au convenit asupra pozițiilor de negociere privind menținerea frontierei irlandeze deschise și asupra rolului Curții Europene de Justiție în garantarea drepturilor cetățenilor UE.

Oficialii britanici de la Ministerul pentru ieșirea din UE au declarat că nu au „recunoscut” cifra.

O sursă din Downing Street a declarat pentru The Independent: „Negocierile sunt în desfășurare, înainte de Consiliul UE din decembrie”.

Negociatorul șef al Comisiei Europene, Michel Barnier, a declarat în cadrul unei vizite efectuate luni, 27 noiembrie, în Estonia, că „momentul adevărului” se apropie în discuțiile pentru Brexit și că „în următoarele câteva zile” s-ar putea ajunge la un acord privind progresele suficiente făcute, astfel încât să se treacă la negocierea tratatului comercial cu Marea Britanie.

Britanicii sunt nemulțumiți de prestația premierului Theresa May în negocierile pentru Brexit

Brexit. Începe a șasea rundă de negocieri. Londra dorește o intensificare a negocierilor
Îmbunătăţeşte-ţi cariera profesională, atinge-ți scopurile și îdeplinește-ți obiectivele!

Marea Britanie: Începe dezbaterea legii privind retragerea din Uniunea Europeană