in

O femeie de 91 de ani a pierdut contul și pensia, Barclays a declarat-o moartă, apoi a rămas și fără curent și telefon

O văduvă în vârstă din Marea Britanie a rămas fără bani timp de trei luni și și-a pierdut linia telefonică și alimentarea cu energie electrică după ce o eroare bancară a Barclays a marcat-o ca fiind decedată, scrie The Guardian.

Marjorie Roper, în vârstă de 91 de ani, a descoperit că plata pensiei și a indemnizațiilor sale a fost oprită și că debitele sale directe au fost anulate după ce un agent Barclays a înregistrat că a murit și i-a închis contul.

Citiți și: Familie distrusă după ce o fată de 20 de ani s-a prăbușit și a murit brusc în brațele tatălui ei. „Atac de cord”

O femeie de 91 de ani a pierdut contul și pensia după ce Barclays a declarat-o moartă

Coșmarul a început în noiembrie, când Roper a informat Barclays că soțul ei murise. Ea a cerut ca numele acestuia să fie eliminat din contul lor comun și înlocuit cu cel al fiicei sale, Mary, care are acces la contul ei ca terț. În schimb, ea a fost marcată ca fiind decedată, iar contul a fost închis. Plățile de pensii și prestații i-au fost returnate la Departamentul pentru Muncă și Pensii, iar debitele directe au fost oprite.

Ea a descoperit greșeala când s-a întors de la un Crăciun în familie și a constatat că linia telefonică și alimentarea cu energie fuseseră întrerupte și că avea o grămadă de scrisori de la companii și de la consiliu care îi cereau să plătească.

Roper a mers de două ori la cea mai apropiată sucursală Barclays și, în ambele ocazii, personalul i-a spus că a fost înregistrată ca fiind moartă. Banca a refuzat să discute cazul cu fiica sa, deoarece autoritatea de terță parte fusese revocată atunci când contul a fost închis.

“Banca a blocat veniturile mamei mele și i-a tăiat singurul mijloc de a lua legătura cu lumea exterioară”, a declarat Mary Roper. “În ultima lună a cumpărat mâncare cu cele 250 de lire sterline care îi rămăseseră în numerar și este îngrozită că va rămâne fără bani. Până în prezent, Barclays nu a răspuns la cererile noastre ca ei să o repună în drepturi și să îi ceară plățile de pensie antedatate.”


În cele din urmă, contul a fost redeschis, iar plățile au fost restabilite și antedatate după intervenția The Guardian. Linia ei telefonică și alimentarea cu energie au fost deja restabilite după ce Roper și-a sunat furnizorii pentru a le explica.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 5]

ICR Londra, din nou sub atacul presei din România. ”S-au cântat manele”. De fapt ce s-a întâmplat

Calsamentul periculoase orașe Europa

Clasamentul celor mai periculoase orașe din Europa, un oraș din Marea Britanie e pe primul loc, Londra în Top 20