in

Fermierii englezi vor fi plătiți cu până la 100.000 de lire sterline pentru a renunța a activitate

Știri Marea BritanieFermierii britanici plătiți să își cedeze terenurile – Conform planurilor guvernamentale, fermierilor li se va oferi o plată unică de până la 100.000 de lire sterline dacă vând, închiriază sau cedează terenurile pe care le dețin.

Fermierii britanici plătiți să își cedeze terenurile

Fermierilor care doresc să părăsească agricultura li se va oferi anul viitor o sumă forfetară de până la 100.000 de lire sterline, conform planurilor stabilite de guvern, scrie Financial Times.

Schimbarea generației din agricultură

George Eustice, secretar de mediu, a declarat:

„Natura generațională a agriculturii . . . înseamnă că o generație mai tânără simte adesea un mare simț al datoriei de a duce mai departe tradiția familiei, dar asta s-ar putea să nu fie potrivit pentru toți.

Dar cei care se simt mândri de ceea ce a realizat familia lor, dar care de fapt tânjesc să urmeze o altă carieră? Sau cum rămâne cu cei care ar dori să facă ceva diferit pentru o vreme, dar poate să se întoarcă la ferma familiei mai târziu în viață?”

Eustice a declarat la o conferință la începutul acestui an că unii fermieri mai în vârstă „stăteau în calea schimbării”.

Fermierii ar primi plățile dacă închiriază, vând sau cedează terenurile pe care le dețin sau dacă predau o arendă. Schema urmărește, de asemenea, să elibereze terenuri pentru cei care doresc să intre în agricultură, a spus Eustice.

Sistemul de plăți se schimbă

Planurile au fost dezvăluite pe măsură ce guvernul elimină sistemul de plăți de bază în stilul UE, care acordă plăți în funcție de suprafața de teren cultivată.

Se schimbă sistemul de subvenții, nu va mai fi legat de suprafața cultivată, ci de respectarea condițiilor de mediu.

Guvernul propune, de asemenea, să nu le mai solicite fermierilor să-și cultive terenul pentru a asigura plăți în stilul UE din 2024 până la încheierea acestei scheme de subvenții în 2027, în timp ce ei construiesc treptat un sistem alternativ de plăți bazat pe munca de mediu. 

„Introducerea plăților deconectate ar trebui să ajute, de asemenea, la accelerarea restructurarii industriei agricole”, a spus Departamentul pentru Mediu, Alimentație și Afaceri Rurale. 

„Deoarece plățile nu se vor mai baza pe suprafața terenului, fiecare beneficiar va fi liber să ia decizii potrivite pentru afacerea sa și pentru propriile circumstanțe. Unii pot decide să reducă dimensiunea sau să părăsească agricultura cu totul. Acest lucru ar putea crea noi oportunități pentru ca întreprinderile să se extindă sau să se diversifice și pentru ca noii intrați să se alăture industriei.”

Departamentul a spus că propriul sondaj a constatat că 12% dintre fermieri doreau să plece în termen de cinci ani.

Agricultura din Regatul Unit, aproape de colaps. Fermierii cer întoarcerea românilor la muncă

Fermierii sunt îngrijorați

Alianța Landworkers, un grup de fermieri mai mici, a declarat că este îngrijorată de faptul că sumele implicate nu vor fi suficient de mari pentru a-i tenta pe fermierii care se pensionează să participe.

„Pe baza unor scheme similare din Irlanda și Australia, aceștia nu sunt scheme populare în rândul fermierilor din cauza insuficienței lor în a sprijini fermierii să părăsească sectorul”, a spus grupul.

Uniunea Națională a Fermierilor a spus că se va consulta cu membrii pentru a afla punctul lor de vedere asupra propunerilor, dar a adăugat: „Orice discuție despre persoanele care părăsesc industrie trebuie să fie asociată cu modul în care atragem noi oameni în agricultură”.

ȘOCANT! Fermieri din Anglia, nevoiți să arunce zeci de mii de litri de lapte. Nu are cine să îl colecteze

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 5]

Femeie de 43 de ani „înjunghiată în gât” într-un parc din nordul Londrei, poliția caută martori

ajutor uk

Marea Britanie, persoanele vulnerabile se luptă să acceseze fondul de sprijin pentru gospodării. ”Sistem întortocheat și haotic”