Menu
in

Financial Times: Îngrijorare cu privire la aprovizionarea cu alimente în UK, oamenii își fac stocuri, vânzările s-au dublat

Cotidianul Financial Times publică date despre situația aprovizionării cu alimente din Marea Britanie, care importă 40% din produse.

Sistemul începe să dea semne de criză, după ce rezidenții au început să stocheze alimente, speriați de o posibilă criză alimentară, se spune într-un material publicat de FT, citat de HotNews.ro.

O moară de făină din Hertfordshire a reacționat rapid la pandemia coronavirusului. Și, nu doar că nu riscă să-și închidă porțile, afacerea se dezvoltă mult mai bine în această perioadă.

Moara, care produce făină sub branduri precum Allinson pentru producătorul britanic Associated British Foods, a crescut producția și angajează personal, după ce cererea venită de la cumpărătorii britanici nervoși care stochează mărfuri a ajuns să se dubleze.

Produce 7 zile din 7 față de 5 din 7 cât producea înaintea crizei de COVID-19 urcându-și producția cu 350.000 de pungi de făină pe săptămână.

Fabrica este doar una din multe companii aflate pe lanțul de aprovizionare cu produse alimentare britanice care s-au trezit că abia fac față creșterii bruște a cumpărăturilor alimentare. Pe măsură ce producătorii- de la cei de paste până la cei de supe- încearcă să umple rafturile magazinelor, clienții și le îndeasă în coșuri.

Gospodăriile din Marea Britanie au început să stocheze alimente începând din ultima săptămână a lunii februarie, potrivit companiei de date Nielsen.

Creșterea uriașă a vânzărilor a determinat lanțurile de supermarketuri să raționalizeze vânzarea unor produse iar pe producători și distribuitori să caute moduri în care producția poate fi crescută.

În prima săptămână a lunii martie, vânzările de paste, conserve de carne și supe conservate au crescut în Marea Britanie cu peste 60%, comparativ cu aceeași săptămână din anul trecut.

Alte companii au raportat achiziții în creștere de semipreparate, carne, produse proaspete și pâine – un produs care avea parte de o cerere slabă în ultimii ani.

Patrick Coveney, directorul executiv al Greencore, a declarat că compania sa își reduce gama de produse pentru a se concentra pe volume mai mari cu care să fie alimentate magazinele. Acest lucru, a spus el, îl va ajuta să se pregătească pentru provocările viitoare, mulți dintre angajații săi fiind deja bolnavi.

Există, de asemenea, îngrijorări în ceea ce privește importurile, care reprezintă aproximativ 40% din produsele alimentare consumate în Marea Britanie, deoarece țările europene își limitează traficul la frontiere.

Liam Fassam, profesor la Universitatea Northampton, a declarat: „Cu cât întârzierile la frontieră sunt mai mari, cu atât acestea se vor adăuga la tranzitul alimentelor proaspete iar risipa sau pierderile vor crește. ”

Trevor Strain, director operațional la Morrisons, a declarat că grupul de supermarketuri a preluat livrările de la un furnizor italian cu vaporul, nu cu camionul, tocmai pentru a evita frontiera terestră, adăugând că italienii lucrează 24/24, în ciuda restricțiilor dure, pentru a face față.

Nestlé, cel mai mare producător de produse alimentare din lume, a declarat: „Stocarea nu este necesară. Este într-adevăr o situație deosebită, dar prioritatea noastră este să continuăm aprovizionarea în noile condiții. Fabricile și instalațiile noastre rămân operaționale”

Kraft Heinz a spus că „producția și distribuția tuturor produselor noastre inclusiv supe, paste și ketchup continuă cu mare viteză. Lanțul nostru de aprovizionare este rezistent, nivelul stocurilor noastre este bun și lucrăm foarte strâns cu partenerii noștri din vânzarea cu amănuntul pentru a le crește livrările”

Săptămâna trecută, guvernul britanic a mai relaxat reglementările privind numărul de ore de stat continuu la volan permis unui șofer de marfă, pentru a permite stocarea la magazine. Dar anunțurile care conțin măsuri tot mai dure în lupta cu virusul alimentează panica în continuare.

Trevor Strain, directorul operațional la Morrisons, a declarat miercuri că creșterea a continuat: „[marti] cererea de produse alimentare a fost similară cu cea de luni. Luni a fost mai mai mare decât vineri, săptămâna trecută a fost mai mare decât săptămâna precedentă. . . iar cererea continuă să crească.

O creștere uriașă a cererii a făcut ca retailerul online Ocado să își suspende serviciul timp de trei zile în această săptămână. „Sistemele de comenzi online sunt suficient de sofisticate. Ele funcționează perfect până în momentul în care oamenii încep să se comporte cu totul neobișnuit.”

Deoarece consumatorii stau din ce în ce mai acasă pentru a evita răspândirea infecțiilor, analiștii se așteaptă la o ”mutare” a obiceiului de a lua masa la restaurant către a o comanda acasă.

„Distanțarea socială este dificilă în industria alimentară, dar ne continuăm activitatea. Avem protocoale mai stricte de salubrizare, utilizarea eșalonată a vestiarelor, cum construiești spațiu suplimentar în procesele de producție”, a spus domnul Coveney.

Pe măsură ce epidemia se va menține, este de așteptat ca mai mulți angajați să se îmbolnăvească. Companiile rulează scenarii privind pierderea de până la 30% din personalul lor la un moment dat, a spus un reprezentant al industriei.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version