in

Alertă sanitară în Marea Britanie: focar GRAV de hepatită acută la copii, de origine NECUNOSCUTĂ

Focar de hepatită acută la copii în UK. Alertă sanitară pentru un focar grav de hepatită acută la copii, de origine necunoscută.

Focar de hepatită acută la copii în UK

Focar de hepatită acută la copii în UK

O alertă internațională de sănătate a fost decretată de Organizația Mondială a Sănătății ca urmare a cazurilor depistate la populația infantilă din Regatul Unit.

Mai exact, Centrul European pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (ECDC) a raportat o creștere a cazurilor de hepatită acută la copii din Regatul Unit în ultimele săptămâni , a căror origine este necunoscută.

Organismul european detaliază că tabloul clinic în cazurile identificate este acela al hepatitei acute severe cu transaminazele semnificativ crescute, care se prezintă adesea cu icter, uneori precedat de simptome gastrointestinale care includ vărsăturile ca trăsătură proeminentă, la copiii de până la 16 ani.

Origine necunoscută

Cauza hepatitei în aceste cazuri este necunoscută de EDC , deoarece virusurile comune care pot provoca hepatită (virusurile hepatitei A, B, C, D și E) NU au fost detectate în niciunul dintre cazuri. De asemenea, cauzele obișnuite, cum ar fi istoricul călătoriilor, au fost excluse.

Primele investigații internaționale indică faptul că această boală nu are legătură cu vaccinarea Covid-19 sau cu cazuri de infecție , în ciuda faptului că unii dintre copiii internați în Anglia din acest motiv au fost testați pozitiv pentru Covid-19.

Vaccinul Pfizer are 158.000 de efecte adverse. ȘOC după publicarea datelor ținute la secret

Focar de hepatită acută la copii în UK: Câte cazuri au fost depistate până acum

În Anglia, există aproximativ 60 de cazuri investigate, majoritatea cazurilor fiind la copii între 2 și 5 ani. Unele cazuri au evoluat spre insuficiență hepatică acută și au necesitat transferul la unități hepatice de specialitate pentru copii. Un număr mic de copii au suferit transplant hepatic.

În Scoția, 10 cazuri care au necesitat internare în spital au fost la copii cu vârsta cuprinsă între 1 și 5 ani și sunt în curs de investigare. Majoritatea cazurilor din Scoția au fost prezentate începând cu martie 2022.

În Țara Galilor, în prezent nu există cazuri cunoscute în curs de investigare, dar un număr foarte mic de cazuri de la începutul anului 2022 au avut prezentări clinice similare.

În Irlanda de Nord, în prezent nu există cazuri confirmate raportate.

Cazuri de hepatită la copii de origine necunoscută au fost deja raportate în Spania. S-au îmbolnăvit trei copii, toți au necesitat internare într-un centru din Madrid, iar unul dintre minori a necesitat un transplant de ficat.

Sfaturi pentru prevenirea bolii

Simptomele sunt dureri abdominale, vărsături sau icter (decolorare galbenă a pielii). Majoritatea celor afectați, conform alertei internaționale, evoluează favorabil, dar într-un procent mai mic din cazuri au necesitat transplant de ficat.

Se recomandă spălarea frecventă a mâinilor ca principală măsură preventivă, acoperirea tusei cu interiorul cotului și folosirea șervețelelor de unică folosință.

În plus, se recomandă consultarea cu medicul pediatru în cazul în care minorul începe cu simptome care se agravează în câteva zile și nu uitați că ar trebui să primească doar medicamentele prescrise de medicul sau pediatrul.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 4.7]

ars de viu

Român ars de viu în Marea Britanie. Niște pakistanezi i-au dat foc în propria casă

dani mocanu

Manelistul Dani Mocanu a distrus două mașini cu o blindată adusă din Anglia