in

Franța amenință Marea Britanie: Dacă ieșiți din UE, trimitem „jungla” de la Calais în UK

Ministrul francez al economiei, Emmanuel Macron a declarat pentru Financial Times că țara sa ar putea să renunțe la controalele de frontieră comune cu Marea Britanie, de la Calais, în cazul unui Brexit.

 

El a fost contracarat de parlamentarul conservator Bernard Jenkin, care consideră că declarațiile nu au ca scop decât constrângerea prin frică a britanicilor de a vota pentru rămânerea în UE.

Acesta a spus: „Noi plătim mulți bani la bugetul UE și subvenționăm astfel o mare parte din agricultura franceză, normal că ei nu doresc să ieșim din UE. Dar aceasta este o alegere a poporului britanic, nu a guvernului francez și, de fapt, suntem puși să credem astfel de lucruri ridicole”.

Marcon a spus că în ziua în care Marea Britanie va ieși din UE, migranții nu vor mai fi în Calais, sugerând că tabăra refugiaților s-ar putea muta în Regatul Unit.

Parlamentarul conservator Peter Bone, un antieuropean convins, a spus că în cazul în care solicitanții de azil încep să sosească la Dover, ei vor fi trimiși înapoi în UE. „Suntem o națiune independentă, vom controla propriile granițe fie că îi place guvernului francez, fie că nu”, a declarat Bone.

Acordul dintre Franța și Marea Britanie, ce permite Regatului Unit să efectueze controale pe partea franceză a Canalului Mânecii este un tratat bilateral care nu are de-a face cu aderarea țării la UE.

Acordul a dus la crearea așa numitului oraș fantomă, „Jungla din Calais”, unde viețuiesc aproximativ 4.000 de imigranți care doresc să treacă în Marea Britanie.

Luni, 29 februarie, au avut loc ciocniri între poliția franceză și refugiații din Calais.

În interviul său, Marcon a mai subliniat că Franța îi va primi cu brațele deschise pe bancherii din Londra în cazul în care Marea Britanie va ieși din UE.

Cameron: Dacă ieșim din UE vom fi INVADAȚI

RĂZBUNARE? Tabăra de refugiați din Calais, INCENDIATĂ

Cameron s-a răzgândit. Marea Britanie va primi refugiați. Vor fi mii!

Blocați în Eurotunel. Refugiații intră în UK pe acoperișurile trenurilor Eurostar

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Preşedintele Consiliului European către refugiați: “Nu mai veniţi în Europa!”

Alertă pe piața imobiliară din UK! Cea mai mare creștere a prețurilor la locuințe din ultimii 14 ani