Menu
in

Furturile de telefoane din Marea Britanie au atins proporții fără precedent. „Te jefuiesc pe față, în plină zi”

„Te jefuiesc în mod vizibil, fără repercusiuni” – creștere de neoprit a furturilor de telefoane în Marea Britanie. Numai în ultimul an au crescut cu 150%, victimele fiind puse în imposibilitatea de a lucra, de a-și folosi banca sau de a călători. De ce polițiștilor le este atât de greu să oprească?

Jenny Tian, ​​29 de ani, o comediantă din Australia, se afla la Londra de două săptămâni când a văzut un grup de tipi în măști de schi pe o stradă din estul Londrei. „M-am gândit în sinea mea: „Probabil că sunt pe drum să jefuiască o casă, nu mă vor deranja.” Era ora 17:00, încă în plină zi, iar ea și-a scos telefonul, încercând să găsească un loc pe Google Maps. Următorul lucru pe care l-a auzit a fost sunetul alergării, apoi un vâjâit de aer, iar telefonul ei dispăruse, scrie The Guardian.

https://www.tiktok.com/@dailymailuk/video/7411450740570459424

Acest lucru nu a fost deloc plăcut. Primul comisar independent al victimelor din Londra, Claire Waxman, a subliniat într-o declarație că o înțelege cu siguranță. „Viețile noastre sunt pe telefoanele noastre – contactele noastre, fotografiile de familie, conturile de rețele sociale, plățile fără contact, cardurile de călătorie, e-mailurile. Sunt o formă de siguranță și confort pentru oameni, dar luarea dispozitivului cuiva îi fură de această siguranță.” Pentru Tian, ​​erau săptămâni de lucru pe telefonul ei – note pentru standup-ul ei, videoclipuri editate pentru feedul ei de Instagram, toate contactele ei cu cei care fac rezervări, toate conexiunile ei cu acasă, Apple Pay, detaliile bancare, jurnalul ei. Nu mai știa nimic, totul era pe telefonul furat.

Telefoanele noastre au devenit depozitul tuturor interacțiunilor noastre practice cu lumea. Numeroși oameni au descris că și-au pierdut brusc telefonul ca fiind orb.

https://www.tiktok.com/@snapandgo/video/7408660894865001760?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7421233478517589537

Londra, orașul unde se fură cele mai multe telefoane

Furtul de telefon este o problemă globală în creștere, dar în termenii Marii Britanii este predominant o problemă la Londra. Cifrele guvernamentale publicate în septembrie au arătat că „furturile de furturi” au crescut cu 150% față de anul precedent. Și dintre cele 78.000 de persoane cărora li s-a smuls un telefon sau o geantă în Anglia și Țara Galilor în anul până la sfârșitul lunii martie, peste 58.000 dintre aceștia (74%) se aflau în Londra.

Poliția îi sfătuiește pe cei care suferă furtul telefonului să încerce să contacteze imediat la 999. Cu cât mai repede, cu atât ar fi șanse de prindere a hoțului, spune Saj Hussain, ofițerul principal al poliției metropolitane pentru furturi de telefoane. Altfel, multe telefoane iau calea străinătății.

Sfaturi stricte pentru cei care folosesc telefonul pe stradă

Telefoanele furate sunt de obicei vândute în străinătate sau pe plan intern, în magazine mici pop-up. Totuși, poliția metropolitană presupune că telefoanele furate sunt de obicei vândute la mai puțin de o zecime din valoarea lor. Cum să te protejezi? „Fii mereu conștient de ce este în jurul tău”, spune polițistul Hussain. „Uită-te în jurs, ai grijă. Folosește coduri pin. Ține telefoanele, ceasurile și numerarul departe de vedere.” O victimă spune că își verifică telefonul doar cu spatele la perete și cu două mâini pe el. O altă fostă victimă spune că acum pune instinctiv un deget arătător pe partea de sus a telefonului când e afară, făcându-l mai greu de smuls din mână. „Planifică-ți drumul spre casă”, spune Hussain. „Pune o aplicație de urmărire pe telefonul tău – Găsește-mi iPhone-ul nu este atât de specific metru cu metru.” Este totuși util, deoarece vă puteți marca dispozitivul ca furat de la distanță și îl puteți face inutilizabil.

@dailymirror

A mans phone was stolen in one of the UK’s poshest roads #news #fyp #dailymirror #mayfair #london

♬ original sound – Daily Mirror

Un purtător de cuvânt de la O2 recomandă următoarele, înainte de a fi furat: notează numărul IMEI, referința unică a telefonului tău, apoi poliția ți-l poate returna dacă îl găsește; asigurați-vă că aplicațiile dvs. bancare, în special, au o parolă diferită de telefonul în sine, unii hoți vă urmăresc cum deblocați telefonul și apoi îl smulg; dacă intri în setări, poți pune un pin pe cartela SIM, așa că dacă un hoț încearcă să pună sim-ul într-un telefon diferit, acesta va fi protejat; dezactivați previzualizarea mesajelor, astfel încât parolele de autentificare să nu fie vizibile fără deblocare.

După ce telefonul este furat, raportați-l cât mai curând posibil, deoarece rețelele vă vor limita pierderile – să zicem, dacă un hoț încasează o mulțime de apeluri internaționale – dar numai dacă le-ați notificat în 24 de ore. Toți furnizorii din Marea Britanie au un acord pentru a „bloca” un telefon – ceea ce înseamnă că nu poate accesa nicio rețea – dar unde devine dificil este dacă telefonul ajunge în China, așa cum fac deseori. De asemenea, rețineți că 80% din smulgeri sunt de iPhone.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Exit mobile version