in

Haos în Marea Britanie din cauza vremii nefavorabile. Mașini abandonate, zboruri anulate, pasageri blocați pe aeroporturi
Vremea rea din ultimele zile din Marea Britanie a dus din nou la situații extreme. Zăpada, ploile, gheața și vântul puternic au făcut ca mii de persoane să fie afectate în diferite zone ale Regatului Unit.

Astfel, scrie The Guardian, conducătorii auto care se aflau în Lake District și-au abandonat mașinile din cauza zăpezii și a gheții.

De asemenea, aproximativ 300 de pasageri ai Ryanair și EasyJet au fost blocați, miercuri seară, pe Aeroportul Stansted.

Călătorii s-au revoltat pe rețelele de social media după ce au așteptat ore întregi pentru a primi informații despre zborurile lor. „Nu am primit pături sau mâncare, nici sprijin pentru pasagerii care au fost blocați aici mai mult de 8 ore”, a scris pe Facebook un pasager.

Un purtător de cuvânt al Aeroportului Stansted a declarat: „Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, Ryanair și EasyJet au anulat o serie de zboruri. Există până la 300 de pasageri în terminal care așteaptă zboruri de rezervă. Pasagerii care nu se pot întoarce acasă sunt îngrijiți de aeroportul Stansted cu paturi și pături și ajutor suplimentar pentru pasagerii în vârstă sau pentru cei cu copii mici. Au fost oferite alimente și băuturi gratuite pasagerilor pe tot parcursul zilei.”

Poliția a anunțat că mai mulți șoferi și-au abandonat vehiculele în Honister Pass, în Lake District, din cauza condițiilor de gheață.

Miercuri dimineață, șoferii de pe A14 din East Midlands, au fost blocați mai mult de șapte ore, din cauza mai multor ciocniri provocate de gheață.

Șoferii sunt avertizați să verifice rapoartele meteorologice, să aloce timp suplimentar pentru călătorii și să împacheteze kituri de călătorie înainte de a ieși acasă.

Mii de oameni au rămas fără energie electrică în dimineața zilei de miercuri, din cauza temperaturilor scăzute și a vânturilor puternice care au lovit zone din Anglia și Țara Galilor. Western Power Distribution, care deservește Midlands, Țara Galilor și sud-vestul Angliei, a anunțat că au fost afectate mai mult de 14.000 de locuințe.

Stratul de zăpadă a atins 7 cm în Exmoor, sudul Țării Galilor și Cotswolds și a existat, de asemenea, zăpadă viscolită în alte zone.

„Am avut o serie de rapoarte despre zonele afectate; am închis o parte din M5, chiar la sud de Bristol, din cauză că tirurile nu au putut să urce”, a declarat meteorologul Simon Partridge.

Au fost înregistrat vânturi puternice în sud-vest, cu rafale de până la 50 de mile/oră în Cornwall.

Câteva ore de ninsoare în Marea Britanie: Școli închise, avioane anulate, autostrăzi blocate, haos în Londra

Vremea va fi scandinavă în Marea Britanie. Vine înghețul, probleme pentru persoanele vulnerabile!
Peste 10.000 de slujbe vor dispărea din Marea Britanie până la Brexit

Polonezii au „botezat-o” pe Theresa May. „ Madame Brexit ” susține că ceea ce face este în interesul UE