in

HMRC ar putea să vă datoreze 3.000 de lire sterline dacă faceți acești pași simpli

Cum puteți primi banii înapoi de la HMRC – Mulți contribuabili din Marea Britanie ar putea fi surprinși să afle că pot recupera sute sau chiar mii de lire sterline cu simple verificări. În timp ce complexitatea codurilor fiscale și deducerile fiscale complicate pot face dificilă identificarea acestor oportunități, urmărind câțiva pași simpli puteți maximiza rambursările fiscale și recupera banii care vă sunt datorați.

Sute de mii de părinți din Marea Britanie vor primi 50 de lire sterline de la HMRC

Cum puteți primi banii înapoi de la HMRC – Verificați Codul Fiscal

Codul fiscal determină cât de mult impozit este dedus din câștigurile dvs. Dacă acest cod este incorect, este posibil să fi plătit taxe în exces, scrie Birmingham Mail. Iată cum să vă asigurați că codul fiscal este corect:

  1. Verificați fișa de salariu: Codul fiscal ar trebui să apară pe buletinul de salariu. Codurile fiscale comune includ 1257L pentru alocația personală standard.
  2. Contactați HMRC: Dacă codul dvs. pare incorect sau aveți mai multe locuri de muncă, contactați HM Revenue & Customs pentru a-l corecta. O eroare poate duce la taxe plătite în exces, pe care le puteți recupera.

Solicitați scutirea fiscală pentru cheltuielile legate de muncă

Dacă ați cheltuit bani proprii pentru cheltuieli legate de muncă, este posibil să aveți dreptul la scutiri de impozite. Iată câteva exemple:

  • Cheltuieli de călătorie: Dacă trebuie să vă folosiți propria mașină pentru muncă (excluzând naveta), puteți solicita scutirea de kilometraj.
  • Taxe și abonamente profesionale: Puteți solicita scutiri de taxe pentru taxe sau abonamente la organisme profesionale aprobate.
  • Uniforme și haine de lucru: Dacă trebuie să purtați o uniformă pentru a lucra și trebuie să o spălați, să o reparați sau să o înlocuiți singur, este posibil să puteți solicita o rambursare a taxelor. Acest lucru se aplică multor profesii, de la lucrătorii din domeniul sănătății la personalul de vânzări.

Solicitați alocația pentru căsătorie

Alocația pentru căsătorie vă permite să transferați o parte din alocația personală soțului sau partenerului dvs. civil. Dacă o persoană câștigă mai puțin decât pragul alocației personale (12.570 GBP), ea poate transfera până la 1.260 GBP din alocația neutilizată partenerului său cu venituri mai mari. Acest lucru vă poate economisi până la 252 GBP pe an în taxe. În plus, cuplurile eligibile pot solicita înapoi pentru ultimii patru ani, ceea ce ar putea duce la o plată unică de peste 1.000 de lire sterline.

Dacă ați fost despăgubit pentru asigurarea de plată a creditului (PPI) sau asigurarea de pensie vândută greșit, este posibil să fi plătit impozit pe compensație, care poate fi recuperat. În cazul compensației PPI, completarea formularului R40 vă va permite să vă recuperați impozitul. În mod similar, puteți recupera impozitul plătit pentru despăgubirile legate de vânzarea greșită a pensiilor.

Janet Frodsham, șeful de finanțe la Cupid PR, a declarat: „Prin acești pași, vă puteți asigura că nu numai că primiți toate beneficiile și alocațiile la care aveți dreptul, ci și posibil să recuperați banii care vă sunt datorați de HMRC. Merită verificat – s-ar putea să vi se plătească o rambursare în valoare de sute sau chiar mii de lire.”

xr:d:DAFVqcpKRzI:9685,j:2939018669879382566,t:24022616

Media este de 3.000 de lire sterline

Verificând și corectând codul fiscal, solicitând scutiri pentru cheltuielile legate de muncă, folosind alocația pentru căsătorie și recuperând compensațiile pentru PPI și pensiile vândute greșit, puteți maximiza rambursările fiscale. Merită să verificați dacă puteți primi sute sau chiar mii de lire sterline înapoi.

Cu o valoare medie a recuperării pe patru ani de peste 3.000 de lire sterline, nu lăsați banii să vă scape. Faceți pașii necesari pentru a vă asigura că primiți toate beneficiile și scutirile la care aveți dreptul. Contactați HMRC astăzi și începeți procesul de recuperare a banilor care vă sunt datorați.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

amazon uk

Amazon face o schimbare uriașă în livrările din Marea Britanie, clienții sunt furioși

Pasagerii Ryanair, TUI, Jet2 și EasyJet ar putea fi amendați pentru că au cumpărat sandvișuri înainte de zbor