in

HSBS concediază 35.000 de angajați. Profitul băncii a scăzut cu o treime anul trecut

Una dintre cele mai mari bănci britanice, HSBC va concedia 35.000 de persoane în întreaga lume ca parte a unei restructurări majore, în condițiile înc are profitul băncii a scăzut cu o treime anul trecut.

Potrivit The Independent, banca vrea să reducă numărul de angajați de la 235.000 la 200.000 în următorii trei ani, în timp ce încearcă să reducă costurile de 3,5 miliarde de lire sterline până în 2022 și să scadă din activele de 70 de miliarde de lire sterline.

Reprezentanții băncii au declarat că scăderea profitului s-a datorat în mare măsură sumei de 5,6 miliarde lire sterline din diviziunile bancare globale și piețe și comerțul bancar comercial din Europa.

Brexitul lovește puternic economia britanică. A început marele exod al băncilor și companiilor mari din Londra

Banca a efectuat o revizuire corporativă menită să sporească rentabilitatea, concentrându-se pe piețele cu creștere înaltă din Asia.

HSBC a anunțat că își va reduce vânzările, cercetarea comercială și capitalurile proprii în Europa și va muta resursele către piețele asiatice, care reprezintă aproximativ jumătate din veniturile HSBC și 90% din profituri.

Banca a declarat că focarul de coronavirus a provocat „perturbări semnificative” ale personalului, furnizorilor și clienților săi, în special în China și în Hong Kong.

Retragerea prelungită a Marii Britanii din Uniunea Europeană și incertitudinea pe care aceasta a adus-o, împreună cu ratele dobânzilor istorice scăzute din întreaga lume, au afectat la rândul lor rentabilitatea HSBC.

Banca operează în peste 50 de țări de pe tot globul are peste 40.000 de angajați în Marea Britanie.

Va fi pentru a treia oară într-un deceniu când HSBC a lansat o revizuire structurală, în scopul de a ridica profiturile în scădere.
Cum va funcționa noul sistem de imigrație în Marea Britanie. Câte puncte va trebui să adune un român care va dori viză de muncă de la 1 ianuarie 2021

Londra: Românii care falsificau bilete de tren au fost condamnați. Pagubă estimată la 20 de milioane de lire sterline