Menu
in

Se cere interzicerea grătarelor în Marea Britanie: „Risc real de incendii dezastruoase”

Știri Marea Britanie – Interdicția grătarului în Marea Britanie – Vremea caldă determină cereri urgente din partea autorităților pentru britanici de a renunța la grătarele portabile.

Gratarele portabile de unică folosință, cele mai periculoase

Interdicția grătarului în Marea Britanie

Grătarele portabile (de unică folosință) prezintă un risc foarte real de a declanșa incendii dezastruoase, cu condițiile deja uscate, care urmează să fie exacerbate de un alt val de căldură brutal, au avertizat experții.

Temperaturile vor atinge 35C în unele părți din Anglia, deoarece presiunea ridicată aduce o vreme mai caldă și uscată, după luni de precipitații scăzute, care au lăsat țara să se confrunte cu spectrul secetei.

Vremea caldă a lăsat zonele rurale, precum și parcurile și grădinile urbane, extrem de uscate, crescând riscul unor incendii mai devastatoare, cu râuri, pânze subterane și rezervoare la cote scăzute, scrie express.co.uk.

Interzisă udarea gazonului

Două companii de apă au anunțat deja interzicerea udării grădinilor cu furtunul, iar altele au avertizat că ar putea fi nevoie să urmeze exemplul – și nu pare să existe nicio încetinire imediată în vremea uscată și caldă pentru părțile de sud ale țării.

Serviciul de Pompieri și Salvare din Județul Essex îndeamnă oamenii să nu aprindă grătare sau focuri de tabără, sau focuri de artificii sau felinare, după ce un incendiu mare care a afectat grădini, șoprone și copaci a fost declanșat.

Managerul de zonă, Neil Fenwick, a spus: „În timp ce vremea de vară oferă de obicei oportunitatea perfectă de a găzdui un grătar sau de a te aduna în jurul unei foc seara, descurajăm ferm oamenii să aprindă orice fel de focuri în acest moment.”

Nu aprindeți grătare

Interdicția grătarului în Marea Britanie – „Terenul din Essex este extrem de uscat, permițând incendiilor să se răspândească ușor și rapid. Acest lucru este valabil atât pentru grădini, cât și pentru câmpuri și păgânițe.

Vă rugăm să ne ajutați să vă ajutăm. Vă rugăm să nu faceți grătare sau focuri de tabără. Vă rugăm să nu folosiți artificii și să nu aprindeți felinare de cer.”

Interdicția grătarului în Marea Britanie – „Interziceți vânzarea de grătare”

Interdicția grătarului în Marea Britanie – Country Land and Business Association (CLA), care reprezintă 28.000 de fermieri și proprietari de terenuri din Anglia și Țara Galilor, a cerut comercianților cu amănuntul să urmeze exemplul magazinelor Marks and Spencer și să interzică vânzarea de grătare de unică folosință în Marea Britanie în această vară.

Mark Tufnell, președintele organizației, Mark Tufnell a declarat: „CLA cere comercianților cu amănuntul să interzică imediat vânzarea de grătare de unică folosință în Marea Britanie în această vară, într-o măsură de a reduce incendiile care se răspândesc în mediul rural, care provoacă daune mari comunităților și întreprinderilor rurale și pune în pericol siguranța tuturor celor din zonele învecinate.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
Exit mobile version