in

Jamie Oliver, aproape de faliment. Lanțul său de restaurante se prăbușește

Lanțul de restaurante al celebrului bucătar Jamie Oliver se prăbușește, ceea ce poate duce la pierderea a 1.000 de locuri de muncă, scrie The Guardian.

Compania, care include 23 de restaurante italiene Jamie, plus restaurantele Fifteen și Barbecoa din Londra, dar și restaurantul Diner de la Gatwick, a anunțat că va fi numit un administrator special.

„Sunt profund întristat de acest rezultat – a spus Oliver – și aș dori să mulțumesc tuturor, personalului și furnizorilor noștri care și-au pus inimile și sufletele în această afacere de peste un deceniu. Apreciez cât de dificil este acest lucru pentru toți cei afectați”.

Celebrul bucătar a lansat versiunea italiană Jamie în 2008, cu intenția de a influența pozitiv piața din Marea Britanie, propunând ingrediente de calitate superioară și standarde de creștere și sacrificare a animalelor.Trecerea sub administrare specială ar putea marca sfârșitul Imperiului de restaurante al lui Oliver, care a început odată cu deschiderea localului Fifteen, la Londra, în 2002.

Grupul a fost în căutarea unui cumpărător în ultimele luni, întrucât Oliver a decis să vândă pe fondul concurenței acerbe de pe piața numită dinner casual.

Jamie Oliver a devenit cunoscut atunci când o echipă de televiziune l-a remarcat, în timp ce lucra la River Cafe din Hammersmith în 1997.

De atunci a construit un imperiu de televiziune, publicații și restaurante, care a avut suișuri și coborâșuri. Bucătarul născut în Essex a recunoscut că 40% din afacerile sale au fost eșecuri.
Român condamnat la ÎNCHISOARE PE VIAȚĂ în Anglia, și-a omorât în bătaie prietenul din copilărie

VIDEO – Londra: Bătrân de 80 de ani, lovit cu brutalitate de un șofer, după ce a trecut strada