in

Jamie Oliver, „călcat” de executori. Statul britanic a început executarea silită a localurilor faimosului bucătar


Executorii judecătorești din Londra au descins, săptămâna aceasta, la restaurantul cu specific italian deținut de faimosul bucătar britanic Jamie Oliver.

La o săptămână după ce presa din Regatul Unit scria că imperiul lui Jamie Oliver se prăbușește, executorii judecătorești au ridicat mobilierul și echipamentele de bucătărie din unul dintre cele mai apreciate restaurante.

În condițiile în care bucătarul care a promovat un stil de alimentație și de viață sănătos este ruinat, nu mai puțin de 1,300 de oameni riscă să își piardă locul de muncă.

Renumitul lanț de restaurante al lui Jamie Oliver are datorii de aproximativ 71 milioane de lire sterline. Executorii judecătorești au fost fotografiați în timp ce încărcau într-un camion mese, scaune, cutii, chiar și un scuter.

Restaurantul în cauză a fost deschis în 2014, în apropiere de Piccadilly Circus, una dintre ele mai populare destinații turistice din Londra, o intersecție ale cărei clădiri sunt „tapițate” cu ecrane mari pentru reclame.

Oliver a declarat că este devastat și profund întristat.Lucrătorii restaurantului au constatat, săptămâna trecută, închiderea localului, în timp ce trebuia să-și facă „tura”. Jamie Oliver, în vârstă de 43 de ani, a spus că nu mai poate veni cu bani de acasă pentru a-și ține afacerea în picioare, în contextul în care a investit deja 12,7 milioane de lire.

Lanțul de restaurante Jamie’s Italian a deschis primul local în 2008, însă de atunci bucătarul s-a afundat în datorii de 71,5 milioane de lire sterline.

În 2018 anunța deja că va închide 12 restaurante și că 600 de angajați vor rămâne fără slujbe.

Jamie Oliver, aproape de faliment. Lanțul său de restaurante se prăbușește
Românii care au stat la coadă să voteze, batjocoriți de britanici: „Credeau că e coadă la ajutoare sociale”

Ești chiriaș? Vezi ce taxe nu mai au voie să perceapă proprietarii din Marea Britanie de la 1 iunie