in

La fiecare opt minute, un copil din Marea Britanie rămâne fără adăpost. Cea mai gravă situație din ultimii 13 ani

183 de copii își pierd casele în fiecare zi, conform unui raport al organizației de caritate Shelter, intitulat „Generation Homeless”, cel mai mare ritm din anul 2006.

Cel puțin 135.000 de copii vor fi primiți în spații de cazare temporare în ziua de Crăciun, a dezvăluit asociația de caritate.

Raportul, citat de Daily Mail, a evidențiat impactul cazărilor temporare, cum ar fi pensiunile și adăposturile de urgență, unde locuiesc în prezent 5.683 de familii fără adăpost cu copii.

Unul din 107 copii din Marea Britanie este fără adăpost și este adăpostiți în spații de cazare temporare.

Aceste spații nu respectă standardele de securitate, intimitate și confort.

Raportul a evidențiat povestea unui băiat de 10 ani, pe nume Will, a cărui familie a rămas fără adăpost în urma evacuării și acum locuiește într-o cameră single într-o pensiune bed and breakfast în Ilford, estul Londrei.

„Viața în bed and breakfast este oribilă, este mai rău decât să fii într-un film de groază din viața reală”, a spus Will. „Ne-am mutat aici în septembrie și au spus că vom rămâne șase săptămâni. Apoi ne-au spus că o să mai rămânem încă două, apoi ne-au spus că va fi încă o săptămână, apoi alta.”, a adăugat copilul.

Asciația de caritate a constatat că numărul copiilor fără adăpost și care locuiesc în spații de cazare temporare a crescut cu 51% în Marea Britanie în ultimii cinci ani.

În Anglia, există alte 4.470 de familii cu copii care sunt fără adăpost, dar și-au luat propriile locuri de cazare temporare. Aceste familii nu sunt incluse în cifrele raportului, dar sunt în mod oficial fără casă.

„Faptul că 183 de copii devin fără adăpost în fiecare zi este o cifră scandaloasă și un memento că promisiunile politice cu privire la combaterea persoanelor fără adăpost trebuie transformate într-o acțiune reală”, a declarat Polly Neate, responsabil la Shelter.

„Zi de zi, vom vedea impactul devastator pe care îl are urgența pentru locuințe asupra copiilor din toată țara. Sunt dezrădăcinați de prieteni; trăiesc în frig, în pensiuni înghesuite și mergând la culcare noaptea speriați de sunetul străinilor afară. ‘

Folosind datele din statisticile oficiale ale persoanelor fără adăpost ale Guvernului, organizația de caritate a găsit că unul din 24 de copii din Londra erau fără adăpost în cazare temporară.

Luton are cea mai mare rată în afara orașelor din Londra, cu unul din 22 copii fără adăpost și care locuiau în spații de cazare temporare în oraș.

Shelter a avertizat că 1.647 de copii vor fi rămași fără adăpost între începutul zilei de 3 decembrie și alegerile generale din 12 decembrie.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC
Migrația netă, la cel mai scăzut nivel din ultimii 6 ani. Cetățenii europeni nu mai vin în Marea Britanie pentru muncă

Atac în Essex, un șofer a intrat intenționat într-un grup în fața unei școli, băiat de 12 ani ucis, cinci răniți