in

Laburistul Jeremy Corbyn promite Internet gratis în toată Marea Britanie dacă vine la guvernare

Liderul laburiștilor britanici, Jeremy Corbyn, a promis că dacă va ajunge la guvernare în urma alegerilor anticipate din 12 decembrie va naționaliza compania de telecomunicații BT și va oferi astfel Internet gratuit întregii Marii Britanii, idee descrisă de premierul conservator Boris Johnson drept un „plan comunist nebunesc”, relatează Reuters.

În plus faţă de naţionalizarea grupului BT, Corbyn a vorbit despre o reorganizare a întregii infrastructuri de telecomunicații a țării și de o creștere a taxelor percepute companiilor din sectorul înaltelor tehnologii

„Un guvern laburist va face Internetul gratuit pentru toată lumea. Aceasta este infrastructura esențială pentru secolul XXI. Cred că este prea importantă pentru a fi lăsată corporațiilor (…) Vom taxa corect corporațiile – Facebook și Google – pentru a acoperi cheltuielile curente”, a spus într-un discurs Corbyn.

Declarația sa i-a luat prin surprindere pe acționarii BT și a provocat o scădere cu 3,7% a valorii acțiunilor acestei companii, care nu se mai află sub controlul statului din anul 1984, când ea a fost o referinţă a politicii de privatizare a fostului premier conservator Margaret Thatcher.

După declaraţia lui Corbyn, premierul conservator în exercițiu, Boris Johnson, a spus tot într-un discurs de campanie că guvernul său „finanțează un program extins de investiții în infrastructura rutieră, în telecomunicații, conexiuni la internet în bandă largă, nu în planul comunist nebunesc enunțat mai devreme”.

Cu sloganul de campanie „Get Brexit Done” (Să facem Brexitul), Johnson l-a acuzat din nou pe Corbyn de amânarea ieșirii din UE. „Veniți cu noi să facem Brexitul, nu să pierdem mai mult timp și mai mult din viitorul economic preţios al acestei ţări cu un alt referendum și alte ezitări și amânări”, a insistat premierul conservator.


Campanie electorală dură în Marea Britanie: Boris Johnson îl compară pe Jeremy Corbyn cu Stalin

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

25 de imigranți într-un container frigorific spre Marea Britanie. Șoferul era român și a fost arestat

Marea Britanie: Instalatorul polonez se întoarce acasă, instalatorul român mai rămâne