Bank of America a interzis pur și simplu angajaţilor să utilizeze cuvântul Brexit, înainte de referendumul din iunie.
Decizia a fost luată „pentru a promova o poziţie neutră, marcând o întoarcere diametrală faţă de abordarea anterioară”, relatează MarketWatch.
Compania de pe Wall Street şi-a avertizat directorii să nu menţioneze Brexitul în discuţiile cu clienţii.
“Directorii băncii nu trebuie să exprime opinii sau să influenţeze votanţii, nu trebuie să anticipeze un anumit rezultat sau să se angajeze în campanie”, relatează publicaţia amintită.
Mai mult decât atât, banca a renunţat şi la decizia de a dona aproximativ 100.000 de lire pentru campania de susţinere a rămânerii Marii Britanii în UE
Reprezentanţii Bank of America nu au fost făcut nici un fel de comentarii cu privire la acest aspect.
Decizia marchează o schimbare radicală a poziţiei anterioare a băncii. Directorul pentru piaţă şi strategie al diviziei Global Wealth & Investment Management, Joseph Quinlan, a publicat la începutul anului un raport care a semnalat riscurile pentru companiile americane, în eventualitatea unui vot de ieşire a Marii Britanii din UE.
Interzicerea discuţiilor despre Brexit contrastează cu abordările altor bănci mari, americane şi europene. Goldman Sachs a avertizat în legătură cu posibilitatea ca lira sterlină să se deprecieze cu 20% dacă votanţii britanici vor decide ieşirea din UE. Goldman a donat totodată 500.000 de lire pentru campania “mai puternici în Europa”.
La JP Morgan nu există recomandări legate de Brexit, iar banca a donat o sumă nedezvăluită, pentru campania anti-Brexit. Situaţia este asemănătoare la Morgan Stanley, care a anunţat că va dona o sumă formată din şase cifre pentru stabăra pro-UE. Barclays nu are o politică a restricţionare a utilizării cuvântului Brexit şi susţine că este în interesul clienţilor ca Marea Britanie să rămână în Uniune.