in

LIDL a bătut la vânzări toate celelalte supermarketuri din Marea Britanie, vânzările au crescut cu 24,5% față de anul trecut

LIDL a bătut la vânzări toate celelalte supermarketuri din Marea Britanie. Lidl a câștigat 1,3 milioane de cumpărători britanici în perioada Crăciunului, comparativ cu anul trecut, supermarketul beneficiind de reducerea cheltuielilor populației, scrie The Guardian.

Lanțul de magazine cu capital german a declarat că vinerea dinaintea Crăciunului a fost cea mai aglomerată zi din istoria sa, vânzările crescând cu un sfert față de anul precedent, deoarece cumpărătorii au renunțat în număr mai mare la alte supermarketuri.

Citiți și: Netflix va pierde 700.000 de clienți din Marea Britanie în doi ani. De ce atât de mulți britanici renunță?

LIDL a bătut la vânzări toate celelalte supermarketuri din Marea Britanie

Supermarketurile cu discount au înregistrat vânzări puternice de luni de zile, deoarece oamenii preferă produsele mai ieftine, pe fondul inflației ridicate și al presiunii asupra finanțelor gospodăriilor din cauza facturilor la energie.

Clienții au transferat 63 de milioane de lire sterline de la alte supermarketuri la Lidl în luna de până în ziua de Crăciun, triplu față de anul precedent, potrivit datelor publicate săptămâna trecută de Kantar, care urmărește cota de piață a produselor alimentare. Aceleași date au arătat că vânzările Lidl au crescut cu 24,5% față de anul trecut în cele patru săptămâni până pe 25 decembrie.

Tesco, Sainsbury’s, Asda și Morrisons au scăzut

Cota de piață a Lidl a crescut de la 6,2% în ianuarie 2022 la 7,2% în cele trei luni până în ziua de Crăciun, potrivit Kantar. Acest lucru l-a plasat imediat după rivalul său, discounterul german Aldi, ca al șaselea cel mai mare lanț de supermarketuri din Marea Britanie. În această perioadă, cotele de cheltuieli pentru Tesco, Sainsbury’s, Asda și Morrisons au scăzut toate.

Criza costului vieții a fost descrisă ca fiind un factor important în spatele acestei schimbări, multe gospodării căutând să facă schimburi pentru a limita efectul creșterii prețurilor. Inflația anuală a prețurilor alimentelor în Marea Britanie a ajuns la 13,3% în decembrie, potrivit British Retail Consortium – cel mai ridicat nivel cel puțin din 2005, când au început aceste înregistrări.

Lidl GB are 28.000 de angajați și 950 de magazine în Anglia, Scoția și Țara Galilor. Compania este deținută de Schwarz Group, care are 360.000 de angajați și 12.000 de magazine în 31 de țări.

Ryan McDonnell, directorul general al Lidl GB, a declarat: “Nu există nici o problemă: “În fiecare săptămână din an vedem tot mai mulți clienți care ne trec pragul, schimbând cheltuielile de la supermarketurile tradiționale la Lidl”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 4]

Situație critică secțiile urgențe UK

Situație critică în secțiile de urgențe din UK: până la 500 de decese pe săptămână din cauza îngrijirii neadecvate

anglia ploaie

Anglia și Țara Galilor măturate de ”ploi abundente și persistente”, autoritățile au emis avertizări