in

Lista completă a băncilor care nu percep comisioane pentru utilizarea cardurilor de debit în străinătate

Alegerea băncii potrivite poate afecta cu siguranță costurile asociate cu cheltuirea banilor în vacanță. Multe bănci și institute de credit percepe o taxă de tranzacție pentru utilizarea cardului de debit pentru a face achiziții sau a retrage numerar într-o altă țară. Deși aceste taxe pot părea mici, adesea în jur de 2%, ele în timp se adaugă și devin mari. Unele conturi curente nu percep acum comisioane de tranzacție în străinătate, ceea ce poate duce la economii semnificative atunci când călătoriți. Iată o listă, publicată de The Sun, a băncilor și a societăților de construcții din Marea Britanie, care nu percep comisioane pentru utilizarea cardurilor de debit în străinătate.

Cumberland Building Society

Cumberland Building Society nu percepe nicio taxă pentru utilizarea cardului dumneavoastră de debit Visa în străinătate, dar trebuie să vă declarați datele și scopul călătoriei.

Acest lucru se poate face prin intermediul aplicației mobile, online banking, prin telefon sau la o sucursală.

Chase Bank

Chase Bank vă permite să plătiți și să retrageți numerar în străinătate fără comisioane suplimentare. Cursul de schimb Mastercard se aplică pentru toate achizițiile în moneda locală.

Asigurați-vă că plățile în străinătate sunt activate în aplicația dvs. bancară.

Danske Bank

În funcție de contul dvs., cardul de debit Danske Bank poate fi fără comisioane de tranzacții în străinătate și de retragere de numerar.

Conturile precum Danske Reward, Danske Freedom, Danske Choice Plus și Danske Prestige sunt gratuite. Cu toate acestea, conturile Danske Discovery, Choice sau Freedom vor percepe 2,75% din valoarea fiecărei tranzacții și retrageri de numerar în străinătate.

First direct

First Direct nu percepe comisioane pentru utilizarea cardului de debit Mastercard pentru a plăti în valută sau pentru retragerea numerarului în străinătate.

Cu toate acestea, există o limită zilnică de retragere de numerar de 500 GBP (sau echivalentul în valută) de la bancomate.

HSBC

Dacă aveți un cont HSBC Global Money, puteți cheltui în străinătate și puteți retrage numerar de la bancomate fără taxe.

Contul HSBC Premier percepe comisioane de tranzacție în străinătate de 2,75% atât pentru achiziții, cât și pentru retrageri de numerar.

Mastercard face o schimbare uriașă în plăți și va afecta milioane de cumpărători

Lloyds Bank

Deținătorii de conturi de argint și platină de la Lloyds Bank își vor putea folosi gratuit cardurile de debit în străinătate începând cu 1 iulie 2024.

Aceste conturi grupate costă 10 lire sterline (argint) sau 21 lire sterline (platină) pe lună, dar oferă beneficii suplimentare, cum ar fi asigurare de călătorie, asistență rutieră AA și asigurare pentru telefonul mobil.

Metro Bank

Metro Bank oferă tranzacții gratuite și retrageri de numerar în Europa. În afara spațiului unic european de plăți (SEPA), există o taxă de 2,99% pentru tranzacții și retrageri de numerar.

Banca Monzo

Monzo vă permite să plătiți oriunde și în orice valută, fără comisioane de tranzacție în străinătate.

Retragerile de numerar sunt gratuite în Spațiul Economic European (SEE) și până la 200 GBP la fiecare 30 de zile în afara SEE. După depășirea acestei limite, banca percepe un comision de 3%.

Santander

Cardurile de debit Santander Edge, Edge Up și Private Account oferă retrageri gratuite de numerar și fără comisioane de tranzacție în străinătate.

Alte conturi Santander percepe 2,95% pentru achiziții și retrageri de numerar.

Starling Bank

Starling Bank nu percepe comisioane pentru utilizarea cardului dvs. de debit în străinătate, iar cursul de schimb este în concordanță cu cursul Mastercard, fără taxe suplimentare.

Banca TSB

Contul TSB Spend and Save Plus permite tranzacții gratuite cu cardul de debit în întreaga lume. Alte conturi TSB percep 2,99% pentru tranzacții și 1,5% pentru retrageri de numerar (minimum 2 GBP, maxim 4,50 GBP per retragere).

Virgin Money și Clydesdale Bank

Contul Virgin Money M Plus nu are taxe pentru utilizarea cardului de debit în străinătate. Cu toate acestea, banca avertizează că unele bancomate pot percepe comisioane.

Cum să economisești de sărbători?

Pe lângă utilizarea cardurilor de debit fără taxe de tranzacție în străinătate, există și alte modalități de a economisi numerar în timpul vacanței.

Exemplele includ evitarea caselor de schimb valutar din aeroporturi, alegerea monedei locale atunci când plătiți cu cardul și menținerea la minimum a numărului de tranzacții pentru a reduce comisioanele.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

vandalism stonehange

Vandalism la Stonehenge, protestul activiștilor condamnat de liderii britanici: ”Un act rușinos!”

milionari ok

Un număr record de milionari ar urma să părăsească Marea Britanie în acest an