in

Liz Truss câștigă cursa pentru conducerea conservatorilor și devine prim-ministru

Știri Marea Britanie – Liz Truss premier în Marea Britanie – Ministrul de Externe al Marii Britanii, Liz Truss, a câștigat cursa internă î partid pentru ocuparea funcției de premier, în locul lui Boris Johnson. Ea l-a învins pe Rishi Sunak, după o campanie lungă.

Liz Truss anunță ce ar face ca premier: „Sunt gata să apăs butonul nuclear” – VIDEO

Liz Truss premier în Marea Britanie

Liz Truss este, de marți, noul locatar în 10 Downing Street, după ce a câștigat cursa pentru conducerea Tory.

Liz Truss, care este și parlamentarul pentru South West Norfolk a ieșit învingătoare împotriva rivalului său Rishi Sunak la votul de luni (5 septembrie).

Se așteaptă ca doamnei Truss să i se înmâneze cheile de la numărul 10 din Downing Street marți (6 septembrie).

„Boris Johnson, prietenul meu”

Într-un discurs despre anunțarea victoriei sale, Liz Truss l-a numit pe Johnson „prietenul meu”, în timp ce și-a subliniat viziunea pentru viitor, inclusiv obținerea victoriei Partidului Conservator la următoarele alegeri.


Conservatorii lui Boris Johnson, striviți de laburiști în capitală, în alegerile locale. Londra este ROȘIE

Ea a adăugat că va „furniza un plan îndrăzneț, va reduce taxele și va crește economia”, spunând că va „rezolva și criza energetică” în ceea ce privește ajutarea oamenilor cu facturile, dar și abordarea problemei mai ample a creșterii costurilor.

Într-un tweet postat de pe contul ei, când câștigătorul a fost declarat, ea a scris: „Sunt onorată să fiu aleasă lider al Partidului Conservator. Vă mulțumesc că ați acordat încrederea în mine pentru a conduce și a livra pentru marea noastră țară.

Voi acționa cu îndrăzneală pentru a putea să trecem prin aceste vremuri grele, pentru a crește economia și a elibera potențialul Regatului Unit.”, a spus ea, potrivit BBC.

Ministrul de Externe britanic, atac direct la Putin: „Îi vom cere socoteală lui Putin și regimului său”

Rapoartele din Daily Telegraph și The Times susțin luni că doamna Truss ar putea introduce o înghețare a facturilor la energie.

Doamna Truss a spus că dorește să renunțe la o creștere planificată a impozitului pe corporații în aprilie anul viitor – un plan elaborat de domnul Sunak când era ministru de Finanțe – deoarece crede că menținerea impozitelor la un nivel scăzut este ceea ce încurajează creșterea. 

Ea a mai spus că va inversa recenta creștere a asigurărilor naționale, care a intrat în vigoare în aprilie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 4.8]

Crimă în cartierul de lux Kensington, bărbat de 20 de ani împușcat mortal pe stradă

Copii din Londra duși la spital cu scorbut, deoarece părinții nu își pot permite fructe și legume