in ,

Londonezii așteaptă închiderea orașului. Ministrul Sănătății din UK șochează: „Imunizarea colectivă nu a fost niciodată o strategie”

Londonezii așteaptă azi anunțul premierului Boris Johnson de blocare a orașului. Potrivit Daily Mail, primul ministru britanic se confruntă cu presiuni masive de a impune închiderea Londrei, pentru a preveni dezastrul care se va produce din cauza coronavirusului.

 În această dimineață au apărut imagini cu trenuri arhipline de oamenii care pleacă la muncă, iar mulți consideră că acestea vor fi motorul focarului de infecție din Marea Britanie.

 Ministrul Sănătății, Matt Hancock a subliniat în această dimineață că se așteaptă cât mai curând la o astfel de decizie, din cauză că autoritățile se lovesc de un comportament egoist din partea populației.

El a dat exemple măsurile din Italia și Franța unde toate spațiile publice au fost închise, pentru a ieși din case trebuie completate formulare, iar poliția este pe străzi și îi amendează pe cei care încalcă regulile.

Monitorizarea traficului arată că Londra continuă să funcționeze la o treime din capacitatea normală, ceea ce înseamnă mult mai mult decât alte capitale europene.

Coronavirus în Londra: Momentul înfiorător în care medicii transportă un pacient suspect de COVID-19 la ambulanță

Măsurile din Londra, fără efect. Platformele de metrou sunt pline de oameni, la orele de vârf, trenurile la fel

Restricțiile ar veni pe fondul creșterii zilnice a numărului de morți în Marea Britanie, care a ajuns la 281 de persoane, în timp ce există peste 5600 de cazuri confirmate de coronavirus.


Cei care au murit în Anglia aveau vârste cuprinse între 18 și 102 ani, au spus autoritățile.

Ministrul Sănătății a fost acuzat de prezentatorul unei emisiuni de la ITV, Piers Mogan, că guvernul și-a schimbat strategia în detrimentul populației.

„Strategia voastră nu a fost aceeași tot timpul, s-a schimbat dramatic. Imunizarea colectivă a fost strategia, apoi s-a schimbat dramatic”, i-a spus Morgan ministrului.

Hancock a spus că imunizarea colectivă nu a fost niciodată o strategie.

„Îl văd pe liderul acestei țări refuzând să ia măsuri draconice pentru a bloca țara, atunci când aproape toate celelalte țări au făcut acest lucru”, a mai spus Morgan.

Hancock a răspuns: „Oamenii trebuie să stea la mai mult de doi metri unii de ceilalți, atunci când nu se află în casele lor și, dacă acest lucru nu este respectat, va trebui să luăm măsuri mai draconice așa cum am fost noi pregătiți. Lucrez în fiecare oră pentru a proteja oamenii. N-am de gând să intru într-o polemică cu privire la acest lucru”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român dispărut dintr-un spital din nordul Angliei. Are 44 de ani și e căutat de autorități

Legea privind donarea de organe

Sistemul de sănătate din UK: legea privind donarea de organe se modifică